Ποια 12 έργα – δράσεις προτείνει ο Γ. Κουράσης για να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018
Πολιτική

Ποια 12 έργα – δράσεις προτείνει ο Γ. Κουράσης για να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018

«Ψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα εάν συμπεριληφθούν οι 12 τεκμηριωμένες προτάσεις μας και κυρίως εφόσον ανακαλέσει, ο κ. Ρούσσος, όσα προσβλητικά ανέφερε για τους συμβούλους που καταψήφισαν το Πρόγραμμα, αναγνωρίζοντας ότι άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, τέως δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με 12 έργα – δράσεις, που θα συνθέσουν ένα σύνολο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, με άμεση αλλά και μακροχρόνια προοπτική δημιουργίας μιας ανθρώπινης βιώσιμης πόλης και ενός Δήμου με Κοινωνικό Πρόσωπο, επιχειρεί να δώσει ο κ. Γ. Κουράσης λύση στο αδιέξοδο, που έχει δημιουργηθεί με την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Χαλανδρίου».

Ο κ. Κουράσης, καταθέτοντας τις προτάσεις του συνδυασμού του στη σχετική συνεδρίαση των επικεφαλής του Δ.Σ., που συγκάλεσε ο δήμαρχος, τόνισε:

«Η αγάπη μας για το Χαλάνδρι και το αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας που έχουμε ως αιρετοί, δεν μας επιτρέπει να μείνουμε αμέτοχοι στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο κ. Σίμος Ρούσσος, με την έντασή του. Δεν παίζουμε με το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας, ούτε μετέχουμε σε πολιτικά παιχνίδια. Βάζουμε πλάτη για το καλό της πόλης και του Χαλανδρίου.

»Καταθέτουμε 12 έργα- δράσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018. Προτάσεις που δίνουν μια ολοκληρωμένη μακροχρόνια προοπτική δημιουργίας ανθρώπινης βιώσιμης πόλης».

Όπως δηλώνει ο κ. Κουράσης, «είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει αυτά τα έργα – μελέτες, έστω με συμβολικά ποσά στην παρούσα φάση, ώστε να μην παρεμποδισθεί η ψήφιση του Προϋπολογισμού, αρκεί ο δήμαρχος να δεσμευθεί ότι, εντός τριμήνου, θα έλθει, με αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ολοκληρωμένο το Τεχνικό Πρόγραμμα, αφού επεξεργασθούν και κοστολογήσουν τα προτεινόμενα έργα και μελέτες οι Υπηρεσίες του Δήμου.

»Επίσης, να δεσμευθεί ο δήμαρχος ότι στην υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου θα καλέσει όλους τους συμβούλους να μετέχουν ενεργά».

Ξεκινώντας την παρέμβαση του στην προαναφερόμενη συνάντηση, ο κ. Κουράσης εστίασε στο θέμα «της συμπεριφοράς του κ. Ρούσσου και όσων πρωτόγνωρων για την Αυτοδιοίκηση», όπως χαρακτηριστικά είπε, «συνέβησαν πριν και μετά την καταψήφιση, από την πλειοψηφία του Δ.Σ., του Τεχνικού Προγράμματος», προσθέτοντας:

«Υβρισθήκαμε, λοιδορηθήκαμε και επιχειρήθηκε να τρομοκρατηθούμε από τον κ. Ρούσσο, γιατί ασκήσαμε το δημοκρατικό μας καθήκον να κρίνουμε το πρόγραμμά του. Αφήσαμε έναν υγιέστατο οικονομικά, Δήμο, με σημαντικό αποθεματικό και ώριμα έργα και ο κ. Ρούσσος, επιδόθηκε, τρία τώρα χρόνια, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και απέλπιδας προσπάθειας ακύρωσης του έργου μας. Όμως η τωρινή συμπεριφορά του ξεπέρασε τα ανεκτά όρια.

»Είναι θέμα Δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού! Να ανακαλέσει, με δήλωσή του, ο κ. Ρούσσος όσα προσβλητικά είπε για όλους τους συμβούλους που καταψήφισαν το Τεχνικό του Πρόγραμμα. Να αναγνωρίσει το δημοκρατικό δικαίωμα του δημοτικού συμβούλου να ψηφίζει ή να καταψηφίζει επιλογές της διοίκησης, χωρίς αυτό να σημαίνει όσα συκοφαντικά εκστόμισε ο ίδιος. Όπως άλλωστε έκανε ο ίδιος όλα τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet