Σε κλίμα συγκίνησης απονεμήθηκαν τα φετινά Βραβεία Αυτοδιοίκησης
Αυτοδιοίκηση

Σε κλίμα συγκίνησης απονεμήθηκαν τα φετινά Βραβεία Αυτοδιοίκησης

Σε μια σεμνή τελετή απονεμήθηκαν, για 5η συνεχη χρονιά, τα Βραβεία Αυτοδιοίκησης, σε κλίμα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, συγκίνησης και με έντονα συναισθήματα. Στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) τίμησαν τους συναδέλφους τους δημάρχους με πολυετή θητεία στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και πρόσωπα και φορείς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η βράβευση των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, ιδιαίτερα επίκαιρη λόγω των πρόσφατων καταστροφών, ενώ αισθήματα αλληλεγγύης και αναγνώρισης προς τον δοκιμασμένο λαό των νησιών μας, πλημμύρισαν το πλήθος των παρισταμένων, με την ομιλία του δημάρχου Λέσβου, Σπ. Γαληνού, που παρέλαβε και τη σχετική πλακέτα.

Την τελετή άνοιξε η διακεκριμένη σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη και ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης, μ΄ ένα μουσικό καλωσόρισμα που «έδεσε» απόλυτα με την ποιότητα του χώρου και της εκδήλωσης.

Οι τιμώμενοι δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της ΕΝΔΑ, Παύλο Καμάρα, και τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, Νίκο Σαράντη, και τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ενώσεων για την άψογη, όπως τη χαρακτήρισαν, και ιδιαίτερα τιμητική γι’ αυτούς εκδήλωση.

Τιμήθηκαν οι:

Για την κοινωνική τους προσφορά

  • Δήμος Λέσβου
  • Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Για τη στήριξη στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης

  • Άγγελος Κότιος, πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά.

Για την πολυετή προσφορά τους στην Αυτοδιοίκηση (5 θητείες):

  • Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, πρώην δήμαρχος Βιλίων
  • Δημήτρης Στεργίου, δήμαρχος Πεντέλης
  • Βασίλειος Ξύδης, πρώην δήμαρχος Παπάγου
  • Χαράλαμπος Σκούρτης, πρώην δήμαρχος Χολαργού
  • Νικόλαος Παπαμικρούλης, πρώην δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας
  • Βασίλειος Τζιλάβης, πρώην δήμαρχος Νέας Μάκρης.

Τιμής ένεκεν για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους τιμήθηκαν οι:

  • Σώμα ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών. Την πλακέτα παρέλαβε ο αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης.
  • Σώμα Πυροσβεστικής, Την πλακέτα παρέλαβε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., τομεάρχης Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, ο κ. Μ. Όθωνας, εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ., ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Κ. Κατσίκης, ο επί τιμή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Π. Φιλίππου, οι γραμματείς Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Φορέων της Ν.Δ. Τ. Γαϊτάνης και Ζ. Ράπτη, αντίστοιχα, καθώς και πλήθος ενεργών και διατελεσάντων δημάρχων και προσωπικοτήτων.

Στο τέλος της βράβευσης, ο κ. Π. Καμάρας ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την κα Άννα Παπαϊακώβου, δικηγόρο, που παρουσίασε τις βραβεύσεις, καθώς και τις κες Κάλυ Αναγνωστοπούλου, Βικτωρία Καλονάρου, Μαρία Φρατζέσκου και Ελίνα Μακρυνόρη για όλη τη διοργάνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet