«Δεν θα σας αφήσουμε να καταντήσετε την Πεύκη και τη Λυκόβρυση φτωχές “επαρχίες”»
Πολιτική

«Δεν θα σας αφήσουμε να καταντήσετε την Πεύκη και τη Λυκόβρυση φτωχές “επαρχίες”»

Έντονη κριτική άσκησε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2018 του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η σύμβουλος έδωσε στη δημοσιότητα την τοποθέτησή της στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας σημείωσε τα εξής:

Η διοίκηση Μαυρίδη γίνεται συνώνυμο της οπισθοδρόμησης, του μαρασμού, της ανικανότητας και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής, παρουσιάζοντας ένα κατ’ επίφασιν Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2018, με πλήρη προχειρότητα, χωρίς καμία οραματική στρατηγική. Έφερε προς ψήφιση στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου ένα «copy paste» συνονθύλευμα έργων και συνεχιζόμενων μελετών, που επαναλαμβάνονται εδώ και δεκαετίες, χωρίς να επικαιροποιούνται, χωρίς να είναι ενταγμένα σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τις πόλεις και τις ανάγκες του σήμερα. Ένα πρόγραμμα αφερεγγυότητας και αόριστων εξαγγελιών, το οποίο συνέταξε χωρίς καμία συνοχή, καμία συμμετοχική διαδικασία και χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης.

Το «success story» των μεγάλων έργων, που διατυμπανίζει η σημερινή διοίκηση, κάπου εδώ αρχίζει να ξεφτίζει. Μια πλασματική εικόνα, βασισμένη σε επικοινωνιακές πρακτικές του χθες, που έστησαν επί τρία και πλέον χρόνια της θητείας τους ο δήμαρχος και οι εκλεκτοί του. Σήμερα αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας ανίκανης δημοτικής Αρχής, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα της πόλης μας. Αλλά κυρίως ανήμπορης να οραματισθεί, να σχεδιάσει και προγραμματίσει, -πολλώ δε μάλλον να υλοποιήσει-, ένα πλάνο έργων και δράσεων που θα στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών και θα διαμορφώσουν συνθήκες μιας βιώσιμης, ανθρώπινης πόλης.

Ρωτήσαμε συγκεκριμένα και δε λάβαμε καμία απάντηση από τη διοίκηση του Δήμου:

  1. Πόσες μελέτες έχουν γίνει επί ημερών της και ποιες;
  2. Σε πόσα από τα χρηματοδοτούμενα έργα ύψους 39,5 εκατ. ευρώ έχει εξασφάλιση της έγκρισης χρηματοδότησης του φορέα;
  3. Πόσες μελέτες έχει επικαιροποιήσει, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες;
  4. Πόσα από τα έργα που ευαγγελίζεται, όπως το Μπαλόνι στην Πεύκη, ο χλοοτάπητας στο διαδημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στη Λυκόβρυση κ.ά., έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, εκτός του Κλειστού της Λυκόβρυσης;
  5. Τι έχει κάνει επί ημερών της για το υπόγειο πάρκινγκ στο Πέρρου, εκτός από την υπάρχουσα προμελέτη προηγούμενων διοικήσεων;

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο ή μικρό έργο με τη δική τους «υπογραφή». Βασίζονται μόνο στις «υποσχετικές» της Περιφέρειας Αττικής (η οποία μοιράζει δεξιά και αριστερά υποσχέσεις, με αποθεματικό μόλις 400 εκατ. ευρώ, εντάσσοντας έργα ύψους 2,1 δισ. ευρώ!!!), αλλά και άλλων φορέων. Πουθενά δεν διαφαίνεται η βούληση της διοίκησης να πράξει ένα ολοκληρωμένο έργο, με αρχή, μέση και τέλος. Αρκείται μόνο στην απλή διαχείριση, την οποία ασκεί φοβισμένα και μίζερα.

Πορεύεται στον 4ο χρόνο της θητείας της, με όσα άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Ως δημοτική Αρχή παραμένει απλός θιασώτης των εξελίξεων και περιορίζεται σε επιφανειακούς καλλωπισμούς, μήπως έτσι καταφέρει να «καλύψει» την απόλυτη διοικητική της γύμνια.

Κύριοι της διοίκησης είστε πολύ μακριά από αυτό που υποσχεθήκατε στους δημότες, πολύ μακριά από αυτό που έχουν ανάγκη η Πεύκη και η Λυκόβρυση…

Δεν θα μπορούσα να συνηγορήσω σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που αφήνει την Πεύκη και τη Λυκόβρυση φτωχές «επαρχίες» της Αττικής, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς ελπίδα για το αύριο…

Καταψήφισα το κατ’ επίφαση «Τεχνικό Πρόγραμμά» σας, γιατί πιστεύω ότι το αίσθημα ευθύνης που έχω επιδείξει διαχρονικά, δεν μπορεί να γίνει αίσθημα συνενοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet