Μαθητικός διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Μαθητικός διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» στα Βριλήσσια

Ξεκίνησε ο Μαθητικός Διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» για τα δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βριλησσίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Τι περιλαμβάνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός;

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Η δράση ξεκινάει ουσιαστικά από το σπίτι των μαθητών όπου διαχωρίζονται τα ακόλουθα υλικά και μεταφέρονται στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες).
  • Μπαταρίες.
  • Μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τους ανακυκλωτές και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr/vrilissia), μπορούν να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Πώς παρακολουθούμε την επίδοση του σχολείου μας;

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου, αλλά και των άλλων σχολείων στον Δήμο Βριλησσίων, στη σελίδα www.followgreen.gr/vrilissia/school.

Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και σε όλα θα δοθούν στο τέλος της περιόδου χρηστικά δώρα.

Πρωτοβουλία του Δήμου Βριλησσίων

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» υλοποιείται από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση – ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας, όπου οι κάτοικοι Βριλησσίων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους και να:

  • συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης κάνοντας ανακύκλωση σε ειδικά σημεία του Δήμου, όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, κοινωνικό φαρμακείο, μπλε κάδοι, κ.α. και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα,
  • χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet