Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας
Αυτοδιοίκηση

Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Ένας πολύ σημαντικός θεσμός προστασίας της υγείας των πολιτών ξεκίνησε να λειτουργεί στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου επί της οδού Σερίφου αρ. 2, στην Αγία Βαρβάρα.

Μετά την καθιερωμένη τελετή των εγκαινίων, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καπλάνης, σε ομιλία του τόνισε ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη. «Με τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας επιδιώκουμε μέσω των υπηρεσιών πρόληψης που αυτό θα παρέχει να προστατευθεί αποτελεσματικά η υγεία των δημοτών μας», επισήμανε.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ανδρέας Λεωτσάκος, σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας, καθώς και στη σημασία της λειτουργίας του. Χαρακτηριστικά είπε ότι «με τις υπηρεσίες πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας μπορούμε να προλάβουμε και να νικήσουμε πολύ σοβαρές ασθένειες και να σωθούν πολλές ζωές».

Σύντομο χαιρετισμό μέσω του διαδικτύου απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία να λειτουργήσει ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στο ΕΔΔΥΠΠΥ η προαγωγή της υγείας στους Δήμους είναι προτεραιότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε την πρόληψη στους Δήμους – μέλη μας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή οργάνωση».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον γενικό διευθυντή του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό και τα προγράμματα προαγωγής υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ που βασίζονται στην πρόληψη, αλλά και στους δήμους μέλη που απαρτίζουν το δίκτυο  και που μέχρι σήμερα φθάνουν τους 193. Ακόμη συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου για την ποιότητα της δουλειάς που μέχρι σήμερα έχουν κάνει, ώστε το ΚΕΠ Υγείας της Αγίας Βαρβάρας να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ακολούθησε από την υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, κοινωνική λειτουργό Αθανασία Μυγδάκη η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του ΚΕΠ Υγείας και των πρωτοκόλλων πρόληψης, καθώς και των επαγγελματιών υγείας της περιοχής μας που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες του ΚΕΠ, ως πάροχοι υγείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και δομών υγείας, επαγγελματίες υγείας της πόλης της Αγίας Βαρβάρας και πολλοί πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet