Παραδοσιακά κάλαντα στον δήμαρχο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Παραδοσιακά κάλαντα στον δήμαρχο Αμαρουσίου

Με παραδοσιακά κάλαντα, χαρμόσυνες μελωδίες και συμβολικά δώρα ευχηθήκαν στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για το Νέο Έτος ο Σύλλογος Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς», ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», καθώς και η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα, του αδελφοποιημένου Δήμου με το Μαρούσι, του ακριτικού Καστελόριζου.

Ο κ. Πατούλης ανταπέδωσε ευχόμενος «ενότητα, δύναμη και μαχητικότητα στον προσωπικό και συλλογικό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για όλους», προσφέροντας δώρα και γλυκίσματα.

Το γραφείο του δημάρχου Γιώργου Πατούλη «πλημμύρισε» από κρητικά παραδοσιακά κάλαντα και κρητικές μελωδίες, που του αφιέρωσαν με τη συνοδεία λίρας και λαούτου μέλη του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο κ. Πατούλης εξήρε το έργο του Συλλόγου για τη διατήρηση των παραδόσεων και του πολιτισμού της Κρήτης, εκφράζοντας τη διάθεση της διοίκησης για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας και στο μέλλον.

Τη σκυτάλη ακολούθως πήρε το συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου με την τυπική ποντιακή ενδυμασία, που ευχήθηκε και αυτή τη χρονιά μουσικά και χορευτικά «Χρόνια Πολλά» με επιτυχίες και πρόοδο στον δήμαρχο Αμαρουσίου.

«Είμαστε κοντά στον ποντιακό λαό και στεκόμαστε απέναντι στους επιλήσμονες που υπάρχουν και στην πατρίδα μας. Στο Μαρούσι κρατάμε τις ποντιακές παραδόσεις χάρη σε εσάς και μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα» ανέφερε ο κ. Πατούλης, μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος.

Με ιδιαίτερο συγκινητικό τρόπο έδωσε τις ευχές της η Μουσικοχορευτική Ομάδα από το ακριτικό Καστελόριζο, με κάλαντα και ιδιαίτερες μαντινάδες αφιερωμένες στον κ. Πατούλη για ευόδωση των στόχων και των προσδοκιών του. Η πρόεδρος της Ομάδας, κα Ξενοπούλου, έκλεισε τις χαρμόσυνες μελωδίες με ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μεγάλη ηρωίδα και σύμβολο του νησιού, την Κυρά της Ρω.

Ο κ. Πατούλης συνομίλησε με τα μέλη της ομάδας για τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου, ενώ μαζί με τις θερμότατες ευχές του για υγεία και πρόοδο, τους έδωσε και τη διαβεβαίωση ότι βρίσκεται πάντα κοντά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet