ΚΕΔΕ: Δέσμευση ΥΠ.ΕΣ. για χορήγηση 95 εκατ. ευρώ για τους Παιδικούς Σταθμούς
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Δέσμευση ΥΠ.ΕΣ. για χορήγηση 95 εκατ. ευρώ για τους Παιδικούς Σταθμούς

Την ανάγκη υιοθέτησης των προτάσεων της ΚΕΔΕ, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, σχετικά με τις διαδικασίες προσαρμογής των υφιστάμενων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Εν όψει της επικείμενης συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εσωτερικών για το ζήτημα ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα διεκδικήσει να βρεθεί μία μόνιμη λύση για όλα τα εκκρεμή θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Περιμένουμε από το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του

Με αφορμή τη συνάντηση σε υπηρεσιακό επίπεδο στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει τα εξής:

«Η δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών ότι έχουν διασφαλιστεί 95 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με στόχο την εναρμόνιση των ήδη λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο είναι ένα θετικό βήμα, αλλά δεν αρκεί. Περιμένουμε από το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του και να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις μας, προκειμένου να μη μείνει εκτός των δομών κανένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας και να μην κινδυνεύσει με λουκέτο κανένας παιδικός σταθμός.

»Εμμένουμε στην αναγκαιότητα να αποσαφηνιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των συγκεκριμένων δομών. Η ΚΕΔΕ εδώ και χρόνια επισημαίνει ότι αποτελεί εθνική ανάγκη η εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου, ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, σε όλους τους Δήμους της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet