Εργαστήρι Μόδας από το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Εργαστήρι Μόδας από το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς

Εργαστήρι Μόδας προστίθεται στα μαθήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας, περιόδου 2017-2018, που διοργανώνει το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Τα μαθήματα του Εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 13:00 στο κτήριο «Στουδίτη» (Χαριλάου Τρικούπη 68, Κηφισιά) με δασκάλα την κα Κατερίνα Πλειώνη.

Η συμμετοχή είναι 15 ευρώ για τους δημότες – μόνιμους κατοίκους και 20 ευρώ για τους ετεροδημότες μηνιαίως ή με τρίμηνη προκαταβολή.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.

Λίγα λόγια από τη δασκάλα για το μάθημα

Ελάτε να μάθετε να φτιάχνετε αξεσουάρ, απαραίτητα για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα και να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις ραπτικής δημιουργώντας υπέροχα κομμάτια για σας. Θα μάθετε ακόμη να επιδιορθώνετε τα ρούχα σας ή να τα μεταποιείτε και να τα αναμορφώνετε σε ωραίες και μοναδικές δημιουργίες!!!

Αγοράζοντας ή ακόμα καλύτερα φέρνοντας υλικά από το σπίτι από ρούχα, αξεσουάρ, κ.λπ. που δεν χρειαζόμαστε και τα τροποποιούμε με τον πιο μοδάτο τρόπο! Με φαντασία, έμπνευση και την προσωπική μας πινελιά φτιάχνουμε: Τσάντες, καθημερινές, βραδινές, για ψώνια (shopping bag), μικρές, μεγάλες, για τη θάλασσα, φάκελος, ταχυδρόμου, hobo bag, μαθαίνουμε τεχνικές για clutch και μεταλλικά κουμπώματα, φερμουάρ, χερούλια, μαγνητικά κουμπώματα, ενισχύσεις με καρίνα, κ.ά. Εσάρπες, ζεστές, με έξυπνα και εύκολα πατρόν, με ή χωρίς μανίκια, πόντσο, κασκόλ, με κρόσια, με νήματα κ.α

Ζωγραφίζουμε καπέλα panama. Διακοσμούμε σαγιονάρες.

Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε στο ύφασμα με ανεξίτηλα χρώματα, να φτιάχνουμε t-shirt με στάμπα και ασύμμετρα σκισίματα,  μπλούζες, trendy τοπ, γάντια, κασκόλ, πασουμάκια και πολλά – πολλά άλλα… Αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία και δημιουργούμε με τα χεράκια μας «φορέσιμη» τέχνη, συνδυάζουμε υλικά και χρώματα, εφευρίσκουμε χρήσεις υλικών που ούτε τις είχαμε φανταστεί, και καταλήγουμε να φεύγουμε στο τέλος του μαθήματος με ένα καινούριο ρούχο ή αξεσουάρ!!!

Μαθαίνουμε τεχνικές για: κατασκευή καρφίτσας, ζώνης, περιβραχιόνιου, φουλάρι/κολιέ, και άλλων αξεσουάρ – στολισμό ή/και appliqué σαγιονάρας, γαλότσας, μπαλαρίνας, μπλούζας, τζην παντελονιού, κ.λπ. – χρήση stencil, decoupage, stamping, μεταφορά φωτογραφίας σε ύφασμα με σιδερότυπο, πατρόν mοulage, δημιουργία κολλάζ, ζωγραφική -με ειδικές μπογιές και glitter- σε ύφασμα και αξεσουάρ – επέμβαση στο σχέδιο σε αγαπημένα ρούχα που δεν φοράμε πια και μπορούμε να τα κάνουμε πιο μοδάτα, t-shirt, μάλλινα πουλόβερ, πουκάμισα, κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet