Εκδήλωση προς τιμήν του βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Ιάκωβου Τσούνη
Κοινωνία

Εκδήλωση προς τιμήν του βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Ιάκωβου Τσούνη

Μια εξαιρετική εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου της πόλης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε προς τιμήν του πολίτη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού Ιάκωβου Τσούνη, ενός ανθρώπου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ενός ανθρώπου που με την αθόρυβη προσφορά του και το μεγαλείο της ψυχής του, μας διδάσκει με τον δικό του μοναδικό και ήσυχο τρόπο, την προσφορά στην πατρίδα και τον άνθρωπο».

Ο κ. Ιάκωβος Τσούνης είναι ο νεότερος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την έκδοση ενός λευκώματος από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στο οποίο παρουσιάζονται τα εκθέματα του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης», που βρίσκεται στην πόλη του Αιγίου, είναι δωρεά του κ. Τσούνη και αποτελεί ανεκτίμητη θρησκευτική, εθνική, αλλά και ιστορική αξία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, των σεβασμιοτάτων μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, Νέας Σμύρνης, κ. Συμεώνος και Βρεσθένης, κ. Θεοκλήτου, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτου π. Συμεώνος Βολιώτη, των δημάρχων Παπάγου -Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, Αιγιαλείας, Αθανασίου Παναγόπουλου και Καλαβρύτων, Γεωργίου Λαζουρά, του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου, των επίτιμων δημάρχων Παπάγου – Χολαργού Βασιλείου Ξύδη και Δημητρίου Νικολάου, του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, του προέδρου της Αθηναϊκής Λέσχης, Κυριάκου Κουκουλομμάτη, μελών της δημοτικής Αρχής Παπάγου – Χολαργού και πλήθους κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet