Τα «Αθλητικά Βραβεία» της Συμμαχίας Πολιτών απένειμε ο Δημοσθένης Ταμπάκος
Αθλητισμός

Τα «Αθλητικά Βραβεία» της Συμμαχίας Πολιτών απένειμε ο Δημοσθένης Ταμπάκος

Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής το 2004 στην Αθήνα Δημοσθένης Ταμπάκος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης  πίτας της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Ο κ. Ταμπάκος, ο οποίος είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2010 στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», εκεί που έγινε η εκδήλωση της μεγαλύτερης σε αριθμό συμβούλων δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας, αποδέχθηκε πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης και δημάρχου Πεύκης την περίοδο 2007-2011, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Ο Ολυμπιονίκης απένειμε τα «Αθλητικά Βραβεία» της δημοτικής παράταξης σε δύο μεγάλα αθλητικά ονόματα της πόλης, που η φήμη τους ξεπερνά όχι απλώς τα σύνορα της πόλης, αλλά και της χώρας. Πρόκειται για την κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τραμπολίνο Λίλα Κασάπογλου και την πρωταθλήτρια ΑμεΑ στο άθλημα Μπότσια Χρυσή Μόρφη.

Η Λίλα Κασάπογλου είναι Πευκιώτισσα, ανήκει στον Αστέρα Πεύκης και είναι σήμερα μια από τις καλύτερες αθλήτριες του τραμπολίνο στον κόσμο. Στην κατηγορία νεανίδων είχε ανεβεί στο βάθρο (τρίτη) σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν από λίγο καιρό έφθασε στην προημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και έμεινε έξω μόλις για δέκα χιλιοστά. Τώρα διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και, όπως σημειώνει η παράταξη, «είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει αν την στηρίξει κάποιος χορηγός γιατί η προετοιμασία της είναι ιδιαίτερα δαπανηρή».

Η αθήτρια ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε και δήλωσε ότι πάντα θα προσπαθεί για το καλύτερο και για την προβολή του τόπου μας. Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Ταμπάκος αναγνώρισε την παγκόσμια κλάση της αθλήτριας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στον δύσκολο στόχο που έχει θέσει. «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις» της είπε.

Η Χρυσή Μόρφη είναι, επίσης, Πευκιώτισσα και εντυπωσίασε το 2016 όταν κατάφερε να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο άθλημα Μποτσια. Η Χρυσή που συνοδευόταν από την αδελφή της Μίνα Μόρφη, παλαιά πρωταθλήτρια Ελλάδος στη σφυροβολία και σήμερα εκπαιδευτικό στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τη βράβευση και τα καλά του λόγια, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος της προπόνησής της το πραγματοποιεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. «Η προσπάθεια είναι συνεχής και σε όλα τα επίπεδα» τόνισε.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την τεράστια θέληση και τη μεγάλη πρόοδο της Χρυσής. «Έχεις πετύχει πράγματα που έμοιαζαν ακατόρθωτα. Μπράβο σου. Τώρα σε περιμένει ο επόμενος στόχος σου, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο» της είπε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet