Σε έκθεση Γλυπτικής της Πευκιώτισσας Μάρως Κερασιώτη ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Πολιτισμός

Σε έκθεση Γλυπτικής της Πευκιώτισσας Μάρως Κερασιώτη ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της γλύπτριας Μάρως Κερασιώτη επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε σχετικά ότι: «Η περίφημη Πευκιώτισσα κεραμίστρια Μάρω Κερασιώτη εντυπωσίασε και με την ατομική έκθεση Γλυπτικής της». Σε σχετική ανακοίνωση του συμβούλου σημειώνεται:

Η Μάρω Κερασιώτη είναι μια προικισμένη δημιουργός της Τέχνης και των Γραμμάτων. Εντυπωσιακή και με παγκόσμια φήμη διέπρεψε στην Κεραμική συμμετέχοντας με τα έργα της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις αποσπώντας με θαυμάσιες κριτικές από ειδικούς  του χώρου. Αρκετά από αυτά βρίσκονται σήμερα σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως και η ίδια σημειώνει, «ο πηλός είναι εδώ και 62 χρόνια η πιο μακροχρόνια σχέση της ζωής της». Στη λογοτεχνία και την ποίηση έχει να παρουσιάσει πολύχρονη δραστηριότητα και αξιόλογο έργο αφού έχει ήδη γράψει έξι μυθιστορήματα και τρεις ποιητικές συλλογές.

Τα τελευταία χρόνια όμως μας εντυπωσιάζει και στη γλυπτική.

Αυτές τις ημέρες μια έκθεσή της με τίτλο «ανα-πλάσεις», που φιλοξενείται στον γνωστό χώρο της τέχνης «Εικαστικός Κύκλος Sianti», πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη, έχει εντυπωσιάσει τους φίλους της γλυπτικής και έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές από τους ειδικούς. Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε το αναμενόμενο.  

Γι΄ αυτή τη δουλειά αφορμή στάθηκε ένα μικρό κόκκαλο που βρέθηκε στα χέρια της μετά από πασχαλινό φαγοπότι και το οποίο ύστερα από προσεκτική παρατήρηση κέρδισε τον θαυμασμό της. Το ένα κόκκαλο ακολούθησε ένα άλλο κ.λ.π. Κι όπως σημειώνει ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης Γιώργος Γεωργιάδης «είναι σίγουρο ότι αυτή η δουλειά θα την οδηγήσει σε ένα νέο ξεκίνημα για κάτι καινούριο και ίσως πέρα από τις όποιες αισθητικές της προσδοκίες και ανησυχίες».

Είχα τη χαρά και την τιμή να προσκληθώ στην έκθεση, να δω από κοντά τις σπουδαίες αυτές δημιουργίες και βεβαίως να συγχαρώ τη σπουδαία δημιουργό.

Ο κ. Γιώργος Γεωργιάδης και η κ. Μάρω Κερασιώτη διαμένουν στην Πεύκη όπου έχουν και το εργαστήριό τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet