Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων ο Εμμανουήλ Καραλής από τον Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς
Αθλητισμός

Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων ο Εμμανουήλ Καραλής από τον Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Εμμανουήλ Καραλής, από τον Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς. Ο νεαρός πρωταθλητής μας κατέκτησε με 5,78μ. το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο άλμα επί κοντώ, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο, καθώς η συγκεκριμένη επίδοση είναι η κορυφαία στην ιστορία του αθλήματος στους Εφήβους.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,30μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45μ., 5,60μ. και 5,71μ. για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Στη συνέχεια επέλεξε να τοποθετήσει τον πήχη στο 5,78μ. ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη και του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Παράλληλα η επίδοση αυτή αποτελεί απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς βελτιώνει και το 5,75μ. του Κώστα Φιλιππίδη στον ανοιχτό στίβο, αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στον κλειστό.

Ο Καραλής στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,86μ., όπου είχε πολύ καλά άλματα στην πρώτη και τρίτη προσπάθεια, χωρίς επιτυχία.

Ο 19χρονος θα αγωνιστεί την Τρίτη (13/2) στο μίτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει μία τελευταία ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του ενόψει του Μπέρμιγχαμ.

«Όλη η προπόνηση έπιασε τόπο. Τα πάντα εδώ ήταν πολύ καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, δεν τελειώνουμε εδώ, τώρα όλα αρχίζουν. Αύριο πετάω για Πράγα, ελπίζω να πάνε όλα καλά. 

»Το ΣΕΦ μου πάει, είναι η ατμόσφαιρα, είναι ο κόσμος, είναι όλα. Εδώ έχω κάνει παγκόσμιο ρεκόρ παίδων και πια εφήβων. Εγώ εδώ κάνω το παιχνίδι μου, διασκεδάζω κάνοντας άλμα επί κοντώ, κρατάω χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζω γιατί όλα αρχίζουν τώρα.

»Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ήμουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα ότι είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι μεγάλο. 

»Ο πήχης ποτέ δεν με τρομάζει όταν τον βλέπω για πρώτη φορά σε μεγαλύτερο ύψος. Είναι απλά 8 εκατοστά πάνω από το ρεκόρ μου. Στο Μπέρμιγχαμ θέλω να κάνω ρεκόρ και να απολαύσω τον αγώνα.

»Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Ποτέ δεν βάζω στόχο ύψος, αλλά να βελτιώνομαι τεχνικά», δήλωσε ο αθλητής.

Ο προπονητής του Καραλή, Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, τόνισε: «Έχουμε δημιουργήσει γύρω από τον Εμμανουήλ ένα τιμ που δουλεύει πάνω του και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Είναι ο κύριος Πομάσκι, με τον οποίο κάνει δύο φορές την εβδομάδα δρομικά και τον έχουν βοηθήσει πολύ στο τρέξιμο, ο κύριος Πεσίνης, με τον οποίο γυμνάζεται στην ενόργανη, η κυρία Μπαρμπαρούτση, η διατροφολόγος του, η φυσιοθεραπεύτρια του, κυρία Αναστασάκη και φυσικά οι γονείς του. Προσπαθούμε όλοι και βλέπουμε στο μέλλον τι θα κάνει όταν θα φτάσει να αγωνίζεται στην κατηγορία των ανδρών. 

»Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν θετικότατα, όμως επειδή κάνει ένα αγώνισμα πολύ δύσκολο, επικίνδυνο, χρειάζεται να βελτιώνει συνεχώς την τεχνική του. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πήγαμε στον Πετρόφ και έχουμε προγραμματίσει να ξαναπάμε τον Απρίλιο και θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για το καλό του Εμμανουήλ. Από κει και πέρα η επίδοση είναι κάτι άλλο. 

»Έχει πολύ δρόμο ακόμα για τις δυνατότητές του, ώστε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα, ώστε να πηδήξει κάποτε πάνω από 6μ.  

»Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων και το Ευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών το καλοκαίρι. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό ήταν 5,70μ. από τις 19/2/2017, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό 5,75μ. από τις 18 Αυγούστου του 2005. Το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στον κλειστό ήταν 5,75μ. από τις 11 Μαρτίου του 2017. Ο Καραλής ως Παίδας είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στον κλειστό στίβο.

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέκτησε ο Πέτρος Χατζίου (Αθλοκίνηση Μ.) με 5,30μ. και στην τρίτη ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) με 5,25 μέτρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet