Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο
Περιφέρεια Αττικής

Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο

«Ελάχιστοι είναι οι υπουργοί οι οποίοι προχωρούν τα θέματα, κάνουν follow up όπως συνηθίζουμε να λέμε υιοθετώντας τον αγγλικό όρο, στα θέματα που τίθενται στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά την ομιλία του σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, στην εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) της Ελλάδας με θέμα «Η ώρα της συμφωνίας για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο» που διεξήχθη στο Ζάππειο.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος:

  • Τόνισε ότι βασική αρχή του πρέπει να είναι «η μετάβαση από την καταναλωτική στην παραγωγική οικονομία».
  • Χαρακτήρισε επιβεβλημένο «να προβλεφθεί η συμβολή και η συμμετοχή της νέας γενιάς».
  • Πρότεινε να περιλαμβάνει «τον περιορισμό ή την κατάργηση του δουλοκτητικού κράτους γιατί σήμερα έχουμε κράτος απαγορεύσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
  • Σημείωσε ότι «όταν εγκλωβίζεσαι στη μετρολογία του μνημονίου χωρίς ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο, εγκλωβίζεσαι σε δυνάμεις έξω από αυτές που θέλουν την καθαρή έξοδο της χώρας στην παραγωγή».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα «να γίνει παραγωγική και πολιτισμική επανάσταση στη χώρα». Επίσης, τόνισε ότι «η πατρίδα μας πρέπει να παράξει και πρέπει να παράξει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν έχει μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα έπρεπε ήδη να έχει εκπονήσει αναπτυξιακό σχέδιο, με συγκεκριμένες προτεραιότητες, σαφείς στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα» και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αξιολόγηση και την εφαρμογή σημειώνοντας: «Στη χώρα μας είμαστε καλοί στον σχεδιασμό, πολύ καλοί έως άριστοι στη θεωρία, αλλά όχι αποτελεσματικοί όταν έρχεται η ώρα της εφαρμογής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet