Η Λυκόβρυση και τα ανοιχτά θέματά της στο επίκεντρο του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Η Λυκόβρυση και τα ανοιχτά θέματά της στο επίκεντρο του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης είχε την… τιμητική της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018. Γεγονός απολύτως φυσιολογικό εάν αναλογιστεί κάποιος ότι η τρέχουσα ειδησεογραφία για την περιοχή είναι αρκούντως ανησυχητική.

Τα μαρμαράδικα (σ.σ.: το ζήτημα επέκτασης τη εταιρείας «Σχιστήρια Μαρμάρων Αθηνών Α.Ε.», που απειλεί τον αστικό χαρακτήρα της περιοχής), η αναθέρμανση των σχεδίων για τη δημιουργία γιγαντιαίου υπερτοπικού εμπορικού κέντρου, τύπου mall, στα διοικητικά σύνορα με τον Δήμο Μεταμόρφωσης (σ.σ.: σύμφωνα με καταγγελίες της μειοψηφίας οι γερανοί έχουν αρχίσει να… πιάνουν δουλειά), αλλά και το πολυσυζητημένο κλειστό γυμναστήριο (σ.σ.: οι «κακές γλώσσες» λένε ότι η αποπεράτωσή του επηρεάζεται άμεσα από τα σχέδια για το mall) έχουν θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Και για τα τρία θέματα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, υπήρξε καθησυχαστικός τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της διοίκησής του για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών. Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της μειοψηφίας, ότι «έχει ηττηθεί» και στις τρεις περιπτώσεις, ο κ. Τάσος Μαυρίδης τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για ν’ αποτραπεί η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Σχιστήρια Μαρμάρων Αθηνών Α.Ε.», πληροφόρησε το Σώμα ότι έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις με το υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο, ενώ ξεκαθάρισε -και μάλιστα, πολλές φορές- ότι οι εξελίξεις με το mall «δεν επηρεάζουν σε τίποτε» την απόφαση του Δ.Σ. για ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου, η οποία -όπως ανέφερε- «θα προχωρήσει γιατί το έχει ανάγκη η Λυκόβρυση».

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της μειοψηφίας αμφισβήτησαν την ετοιμότητα της δημοτικής Αρχής να χειριστεί τα τρία αυτά σημαντικά θέματα, θεωρώντας ότι «τρέχει πίσω από τις εξελίξεις», ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε «κρυφή ατζέντα» του δημάρχου, στον οποίο χρεώθηκαν «παρασκηνιακές συνεννοήσεις».

Ειδικότερα για το θέμα του εμπορικού κέντρου, ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εισηγήθηκε να συζητηθεί το θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, αλλά το αίτημά του δεν έτυχε της πλειοψηφίας του Σώματος. Ίσως και για τον λόγο αυτό, και με αφορμή το γεγονός ότι η πρόεδρος δεν του έδωσε τον λόγο να τοποθετηθεί αμέσως μετά την απόρριψη της πρότασής του, ο επικεφαλής της παράταξης επέλεξε ν’ αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, .

Ενστάσεις υπήρξαν από πλευράς μειοψηφίας και στην επιλογή της διοίκησης, στο πλαίσιο της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2018, να μειωθεί από τα 500.000 ευρώ στα 100.000 ευρώ το ποσό που είχε προβλεφθεί για την αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού στη Λυκόβρυση.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει δέσμευση από πλευράς Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση της αποπεράτωσής του, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη συναφθεί η σχετική προγραμματική σύμβαση, κάτι που προκαλεί εύλογες ανησυχίες σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους για την «τύχη» του όλου εγχειρήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet