Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Ημέρα της Γυναίκας
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, απευθύνει το εξής μήνυμα:

«Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

»Κάθε χρόνο, λοιπόν, τιμούμε στις 8 Μαρτίου τις γυναίκες, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος και αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών, αλλά και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε κάθε έκφανση της ζωής.

»Η γυναίκα τον 21ο αιώνα μέσα στους πολλαπλούς ρόλους της ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, ενώ η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών επαναφέρει στο προσκήνιο προβλήματα παλαιότερων εποχών.

»Ως Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προσπαθούμε με τις πολιτικές μας και τις δομές μας να βοηθάμε και να διορθώνουμε τις ανισότητες. Προσωπικά, ως δήμαρχος και με αφορμή τη σημερινή ημέρα, εύχομαι σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά “Χρόνια Πολλά” και δεσμεύομαι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με αμείωτο ρυθμό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet