Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα επικεφαλής στη CIA
Κόσμος

Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα επικεφαλής στη CIA

Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της CIA, επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Μοιάζει οξύμωρο, είναι όμως η αλήθεια, καθώς η Τζίνα Χάσπελ είναι η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά την αποπομπή Τίλερσον.

«Η Τζίνα Χάσπελ, η αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, επελέγη να αντικαταστήσει τον διευθυντή (Μάικ) Πομπέο και θα είναι η πρώτη διευθύντρια της CIA, ένα ιστορικό ορόσημο. Ο Μάικ (Πομπέο) και η Τζίνα (Χάσπελ) έχουν συνεργαστεί για πάνω από έναν χρόνο και έχουν αναπτύξει βαθύ, αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του προς τη Washington Post.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ίδια η Χάσπελ, σε ανακοίνωσή της, δήλωσε ενθουσιασμένη με την προαγωγή της. «Ύστερα από 30 χρόνια ως αξιωματούχος στη CIA, ήταν τιμή μου που υπηρέτησα ως αναπληρώτρια διευθύντρια δίπλα στον Μάικ Πομπέο τον περασμένο χρόνο», ανέφερε η Χάσπελ, σύμφωνα με τη Washington Post.

«Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ για την ευκαιρία», δήλωσε η Χάσπελ, και εξέφρασε την ελπίδα να φανεί αντάξια «της εμπιστοσύνης του σε εμένα, να με επιλέξει για τη θέση της επόμενης διευθύντριας της CIA».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet