Ομηρία σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία – Νεκρός ο δράστης
Κόσμος

Ομηρία σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία – Νεκρός ο δράστης

Ένοπλος εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ, της Νότιας Γαλλίας, φωνάζοντας «Αλλάχ Ουάκμπαρ» και σκότωσε δύο άτομα.

Ο δράστης της ομηρίας εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν.

Σημείωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν συντονισμένα και εξαιρετικά γρήγορα μετά την αρχική επίθεση στην πόλη Καρκασόν που είχε θύμα ένα αστυνομικό του σώματος των CRS.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξή του προς όλους όσοι «αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα κάνει για την ώρα «κανέναν επίσημο απολογισμό» της κατάστασης, η οποία, την ώρα που μιλούσε, δεν είχε ακόμα επιλυθεί στο εσωτερικό του σουπερμάρκετ.

«Η Γαλλία για μία ακόμη φορά επλήγη από μια δειλή και αιματηρή ενέργεια. Εκφράζουμε τη συγκίνησή μας και την πλήρη υποστήριξή μας προς τον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία της οποίας οι πρώτοι ανακριτές πρόκειται να φθάσουν επί τόπου.

Ο δήμαρχος της Τρομπ, Eric Ménassi, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ανέφερε πως ένας από τους νεκρούς είναι ο κρεοπώλης του σούπερ μάρκετ.

Ο δράστης ήταν ένας 26χρονος που ήταν γνωστός στις αρχές για μικροαδικήματα και κατοχή ναρκωτικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος πρόσθεσε πως ενήργησε μόνος.

Ο Κολόμπ είπε πως ο επιτιθέμενος λεγόταν Ρεντουάν Λακντίμ και πως ήταν από τη γειτονική Καρκασόν, απ΄ όπου ξεκίνησαν οι επιθέσεις.

«Ηταν γνωστός για μικροαδικήματα. Τον είχαμε παρακολουθήσει και πιστεύαμε ότι δεν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί», είπε ο Κολόμπ.

Πριν την εισβολή στο σούπερ μάρκετ, ο δράστης είχε πυροβολήσει δύο αστυνομικούς οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πριν την εισβολή, ο δράστης πυροβόλησε οδηγό σε δρόμο της Carcassonne, 15 λεπτά μακριά από το σούπερ μάρκετ.

Ο 55χρονος Καρίμ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν έξω από το σούπερ μάρκετ τη στιγμή της εισβολής είπε: «Άκουσα πυροβολισμούς. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο κάποιοι αστυνομικοί και τώρα έχει περίπου 300».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet