Οδηγίες για το «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον» σε εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Οδηγίες για το «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον» σε εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Τις δυνατότητες που προσφέρει για την ενεργειακή θωράκιση των νοικοκυριών η νέα φάση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον, αλλά και πώς μπορούν οι πολίτες να εκμεταλλευτούν καλύτερα τη σχετική χρηματοδότηση, ανέλυσαν ειδικοί του χώρου στην ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ χρηματοδοτεί εργασίες μόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών που θα υποβάλλουν αίτηση και θα επιλεγούν για τη δράση. Προκειμένου οι Ηρακλειώτες να προετοιμαστούν καλύτερα, ο Δήμος έφερε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης ενεργειακούς επιθεωρητές, τεχνικούς και τραπεζικούς συμβούλους για να εξηγήσουν πώς κάποιος μπορεί να συμμετέχει, αλλά και ποια είναι τα σημεία κλειδιά του προγράμματος.

Εκ μέρους του Δήμου, την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ, Νίκος Μπαρμπούνης, ο οποίος τόνισε: «Οφείλουμε να κρατάμε ενημερωμένους τους Ηρακλειώτες για ο,τιδήποτε μπορεί να τους ωφελήσει, ο,τιδήποτε μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους».

Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα θα πρέπει να μπαίνουν από τη Δευτέρα 2 Απριλίου 20108 (για την Αττική) στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα  λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:

  • η κυριότητα του ακινήτου,
  • οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet,
  • η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων,
  • και το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει τη χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου.

Επιλέξιμη είναι μια κατοικία εφόσον χρησιμοποιείται ως κύρια, υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη και έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α΄ ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια υπαγωγής. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet