Εκτός του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Πυροπροστασία οι Σύνδεσμοι της Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Εκτός του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Πυροπροστασία οι Σύνδεσμοι της Αττικής

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Αττικής με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Χαρίλαο Φλώρο, συνεργάτες του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, και με στελέχη της ΜΟΔ διεξήχθη προκειμένου η αντιπροσωπεία να εκθέσει και να αναζητήσει λύση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει από τη μη συμπερίληψη των Συνδέσμων των Δήμων στους δικαιούχους Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας για την Πυροπροστασία.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Αττικής με τον γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων

Στην αντιπροσωπεία του Συντονιστικού μετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) και δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Φώτης Τσομπάνογλου, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο γενικός γραμματέας του ΣΒΑΠ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπτυξη της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) και δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών Βασίλης Λαζάρου, o γενικός γραμματέας του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), Θεόδωρος Αρβανίτης, ο ειδικός συνεργάτης του ΑΣΔΑ και δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας.

Ειδικότερα, τα μέλη της αντιπροσωπείας υπενθύμισαν ότι με βάση το αίτημα των Συνδέσμων ζητούνται μόνον 150 περίπου δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εκ των συνολικά 5.066. Όπως υποστήριξαν τα μέλη της αντιπροσωπείας, η μακροχρόνια πορεία των Συνδέσμων έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους και τα αιτήματά τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της διαδημοτικής συνεργασίας.

Ο γενικός γραμματέας και οι συνεργάτες του υφυπουργού γνωστοποίησαν στα μέλη της αντιπροσωπείας την αδυναμία να συμπεριλάβουν τους Συνδέσμους στην πρόσφατη προκήρυξη για την πυροπροστασία. Παράλληλα, όμως, κάλεσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου, τους Συνδέσμους σε συνεργασία προκειμένου στα επόμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας να εκπονήσουν λεπτομερή σχέδια δράσεων απορρόφησης και αξιοποίησης των εργαζομένων που θα προσληφθούν, με συγκεκριμένη μορφή που θα μπορέσει να τύχει αποδοχής και άρα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον κ. γενικό και τους συνεργάτες του κ. υφυπουργού για τη συνάντηση και την ενημέρωση και τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς πρέπει να κινηθούμε στη συνέχεια. Εξηγήσαμε ότι το αίτημά μας για συμμετοχή των Συνδέσμων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο.

»Πιστεύουμε ότι μπορούμε τελικά να λύσουμε το θέμα της στελέχωσης των Συνδέσμων προκειμένου να φέρουν σε πέρας με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούν. Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν περιθώρια για την επίλυση του θέματος και θα επανέλθουμε με νέες προτάσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις, ώστε ακόμη και με νέα προγράμματα να βρούμε λύση, προκειμένου και οι ανάγκες μας σε προσωπικό να καλυφθούν, αλλά και να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας. 

»Οι Σύνδεσμοι των Δήμων θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας που θα συμβάλλει στη δημιουργία και ανάπτυξη και νέων καινοτόμων κοινωφελών προγραμμάτων που απαντούν και συμβάλλουν με αποτελεσματικότητα στην ανθρωπιστική κρίση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet