ΚΕΔΕ: Είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων μέσα στις πόλεις μας
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων μέσα στις πόλεις μας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, στον Δήμο Κηφισιάς, παρουσία των δημάρχων Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου και Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη, αλλά και πλήθους πολιτών, που εκδήλωσαν με πανό και συνθήματα τη διαμαρτυρία τους.

Στις σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

»Ως ΚΕΔΕ, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων, είτε πλευρικών είτε ηλεκτρονικών, μέσα στις πόλεις μας, εντός του αστικού ιστού.

»Είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί μία τέτοια απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.

»Παράλληλα, θα καθιστά τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού. Είμαστε στο πλευρό των τοπικών Αρχών και των κατοίκων και στηρίζουμε το αίτημά τους να τροποποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης ώστε ν’ αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κ.λπ.) στους συγκεκριμένους κόμβους». 

Μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίιου της Ένωσης Νίκος Χιωτάκης, τέως δήμαρχος Κηφισιάς, και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος,

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet