“Έπεσαν” οι υπογραφές για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Κ. Κηφισιά
Κοινωνία

“Έπεσαν” οι υπογραφές για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Κ. Κηφισιά

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον Δήμο Κηφισιάς, οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο “Τρίγωνο Φραγκοπούλου”, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Γ. Χιωτάκη, της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς», προϋπολογισμού 10.964.067,41 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες ούτε ένα ευρώ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ειδικότερα, στο οικόπεδο, επί της οδού Γεωργίου Λύρα και Φραγκοπούλου, ιδιοκτησίας του Δήμου Κηφισιάς, θα δημιουργηθεί κολυμβητήριο, το πρώτο κλειστό βιοκλιματικό κολυμβητήριο της Κηφισιάς, γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου (5Χ5), χώροι αναψυχής και περιπάτου. Ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης, ενώ θα τοποθετηθούν δίκτυα άρδευσης και φωτισμού, πέργκολες και παγκάκια για τους επισκέπτες, ενώ θα λειτουργεί και χώρος στάθμευσης δεκάδων θέσεων. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε, επίσης, στη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που διεκδικήθηκε με επιμονή από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς και ξεκινά ύστερα από πολλές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν αποτελούν ένα ουσιαστικό έργο υποδομής, που η περιοχή της Κάτω Κηφισιάς είχε απόλυτη ανάγκη. Πρόκειται για ένα χώρο σύγχρονο και λειτουργικό, που θα πληροί τις τελευταίες τεχνικές προδιαγραφές, αλλά και τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet