Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις επιπτώσεις στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο
Κοινωνία

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις επιπτώσεις στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο

Μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οι συνέπειες στο δέρμα από τη μακρόχρονη έκθεση στον Ήλιο – Καρκινικές & Προκαρκινικές Βλάβες», πραγματοποιήθηκε για τους δημότες τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στον Δήμο Χαλανδρίου, με τη συνδιοργάνωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την ευγενική χορηγία της εταιρείας LEO Pharma Ελλάς.

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος, κοινωνικός επιστήμονας, Ευγενία Κατούφα, ενώ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, γενικός γραμματέας Δ.Σ. ΕΔΔΥΠΠΥ, Ιωάννης Λαδόπουλος.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε δερματολόγος – αφροδισιολόγος, επιμελήτρια Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής, Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Α. Συγγρός», Μαρία Πολίτου.  Η κα Πολίτου παρουσίασε τις συνέπειες της μακρόχρονης έκθεσης στον ήλιο στο δέρμα μας, το οποίο τόνισε ότι θα πρέπει να ελέγχουμε τακτικά και να συμβουλευόμαστε αμέσως τον δερματολόγο εφόσον παρατηρήσουμε ύποπτα σημάδια. Τα σημάδια που εμφανίζονται εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πιθανό να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.

Η ομιλήτρια εστίασε στα χαρακτηριστικά της ακτινικής κεράτωσης, το πιο συνηθισμένο σημάδι του ηλίου, καθώς και στους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης τη νόσου και στα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπισή της. Είναι απαραίτητο να είμαστε ενημερωμένοι και σε κάθε βλάβη που εντοπίζουμε στο δέρμα μας να καταφεύγουμε στον δερματολόγο, καθώς, όπως ανέφερε, έτσι θα λάβουμε έγκαιρα θεραπεία και θα αποφύγουμε την πιθανότητα εξέλιξης της νόσου σε καρκίνο του δέρματος.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, όπου δόθηκαν πρακτικές συμβουλές πρόληψης, όπως η αποφυγή του ηλίου, ηλιοπροστασία με κατάλληλα ρούχα, καπέλο και αντηλιακό όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet