Νέα προγράμματα Αθλητισμού στον Δήμο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Νέα προγράμματα Αθλητισμού στον Δήμο Χαλανδρίου

Ένα υπερπλήρες πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες διαθέτει ο Δήμος Χαλανδρίου, με στόχο να δώσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε όλους για άσκηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Σημαντικό είναι ότι λειτουργούν ειδικά προγράμματα για ΑμεΑ, τόσο στην κολύμβηση όσο και στη γυμναστική.

Από τις αρχές Ιανουαρίου 2020 ενεργοποιήθηκαν και τα παρακάτω προγράμματα:

 • Παραδοσιακών χορών
 • Τοξοβολίας
 • Μπάσκετ για παιδιά
 • Tae Kwon Do
 • Mini tennis

Επίσης, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 είναι σε πλήρη εξέλιξη τα μαθήματα:

 • Κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες
 • Aqua aerobic
 • Γυμναστικής ενηλίκων
 • Ρυθμικής, αισθητικής, μουσικοκινητικής και γενικής γυμναστικής για παιδιά
 • Στίβου
 • Εκμάθησης αντισφαίρισης (τένις) για παιδιά και ενήλικες
 • Ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5×5.

Στον Δήμο Χαλανδρίου λειτουργεί και το καλλιτεχνικό εργαστήρι χορού.

Επίσης, ο τομέας Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου έχει την ευθύνη και για μια σειρά ετήσιων διοργανώσεων τις οποίες έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες: Αθλητική Κατασκήνωση, «Ευριπίδεια», Ημερίδα κολύμβησης ακαδημιών, Αγώνας δρόμου μικρών παιδιών στη μαραθώνια διαδρομή, Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς και από φέτος, βέβαια, ο Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου, η διοργάνωση του οποίου στέφθηκε, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, με τεράστια επιτυχία και είναι βέβαιο ότι θα γίνει θεσμός στην πόλη.

Προγράμματα για ΑμεΑ

Αποδεικνύοντας στην πράξη τη φροντίδα του για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο Δήμος Χαλανδρίου προσφέρει δυνατότητα ελεύθερης κολύμβησης, μαθήματα κολύμβησης και προγράμματα γυμναστικής για ΑμεΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοποριακά ο Δήμος Χαλανδρίου διαθέτει ειδικό αναβατάριο ΑμεΑ, για την άνετη, γρήγορη και ασφαλή είσοδο και έξοδό τους από την πισίνα των κολυμβητηρίων.

Οι συμμετέχοντας στα προγράμματα του Δήμου γυμναστές μας είναι όλοι πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής, είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για τους ενθαρρύνουν και να σας καθοδηγήσουν.

«Με ευθύνη και πραγματική φροντίδα για όλους -και το όλους στο Χαλάνδρι το εφαρμόζουμε με την πλήρη έννοια του όρου- ο τομέας Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου έχει αναπτύξει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που, από τη μια πλευρά, έχει στόχο την εξάσκηση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών και από την άλλη την άσκηση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των μεγάλων. Χωρίς ποτέ να ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικές ή άλλες δυσκολίες και ταυτόχρονα δικαίωμα να συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου. Το Χαλάνδρι είναι ίσως και ο μοναδικός Δήμος στη χώρα μας που διαθέτει ειδικό αναβατόριο στην πισίνα, για τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το ενδιαφέρον και η θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο μας», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Χάρης Μαυρουδής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet