Αγωνιστικές κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα οργανώνει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα οργανώνει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις με το θέμα των συμβασιούχων – παρατασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητα των Δήμων εξέδωσε το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων από την κυβέρνηση συνεχίζεται…

Είναι απ’ τις φορές που λέμε «καλύτερα να είχαμε διαψευστεί»! Οι αρνητικές εξελίξεις της «τροπολογίας Σκουρλέτη» στους συμβασιούχους – παρατασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων δικαιώνουν τη θέση των μελών του META-OTA στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε προτείνει ότι οι κινητοποιήσεις δεν έπρεπε να λήξουν, αλλά να συνεχιστούν, για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου όλων των συμβασιούχων, με δεδομένο ότι η μαζικότητα και η δυναμική των κινητοποιήσεων του κλάδου είχαν φέρει την κυβέρνηση σε πολύ μειονεκτική θέση.

Μάλιστα, τότε η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα έπρεπε να έπαιρνε πρωτοβουλία, όπως είχαμε προτείνει, για τη διεύρυνση του αγώνα με την ενεργή ένταξη στις κινητοποιήσεις, με το ίδιο αίτημα και των χιλιάδων εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, εργαζόμενους σε προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και τις δομές Φτώχειας κ.λπ.) και ακόμα να απευθυνθεί και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν ίδια ή παρόμοια προβλήματα, όπως είναι τα νοσοκομεία, η εκπαίδευση κ.λπ.

Ούτε το 7% των συμβασιούχων δεν είναι μέσα στους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018, που σημαίνει ότι η συντριπτική τους πλειονότητα βρίσκονται πλέον απολυμένοι και αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της ανεργίας.

Αποτέλεσμα της προχειρότητας και της βιασύνης της κυβέρνησης είναι να επικρατεί αλαλούμ στους προσωρινούς πίνακες που δημοσιοποίησε ο ΑΣΕΠ και να χρήζουν ιδιαίτερων διευκρινήσεων για τη σειρά κατάταξης και τη μοριοδότηση που έγινε μόνο από τα στοιχεία που δήλωσαν οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς να ανοιχτούν οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά τους.

Το ίδιο «μοντέλο» των χιλιάδων απολύσεων φαίνεται να σκέφτεται η κυβέρνηση να ακολουθήσει και για τους επί πολλά χρόνια εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των δήμων (ΒΣΣ-ΚΗΦΗ-ΚΔΑΠ-Παιδικούς Σταθμούς κ.λπ.), αλλά και σε άλλους κλάδους εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία.

Η ομηρία, εκμετάλλευση και ανακύκλωση των ανέργων συνεχίζεται…

Οι περίπου 30.000 προσλήψεις κακοπληρωμένων και χωρίς δικαιώματα εργαζομένων στους Δήμους, μέσω ΟΑΕΔ και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να προορίζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι ανάγκες για προσωπικό στους Δήμους δεν καλύπτονται με την προκήρυξη 3Κ/2018 ούτε στο ελάχιστο.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους συμβασιούχους -απολυμένους- σε οργάνωση και αγώνα ΤΩΡΑ. Έχουν τη δύναμη και το δίκιο με το μέρος τους. Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει συνειδητοποιήσει, έστω και τώρα, το μεγάλο λάθος της πέρσι το καλοκαίρι και αυτό που δεν έκανε τότε να το κάνει τώρα. Να μπει μπροστά και να συντονίσει τον αγώνα και με τους άλλους συμβασιούχους σε Νοσοκομεία, Εκπαίδευση και Υπουργεία για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, αμέσως μετά την εβδομάδα του Πάσχα, θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη των συμβασιούχων, για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet