Αναδιάρθρωση στις δασικές υπηρεσίες
Αυτοδιοίκηση

Αναδιάρθρωση στις δασικές υπηρεσίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη για την αξιολόγηση των δομών και την αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Σκοπός της συνάντησης, αλλά και άλλων που θα ακολουθήσουν, είναι η δίκαιη αξιολόγηση των Δασικών Υπηρεσιών και η αναδιάρθρωσή τους, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση των δομών και την αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Συμμετείχαν: ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας ως πρόεδρος , ο Θανάσης Αγγελόπουλος (αντικαθιστώντας τον ειδικό γραμματέα Δασών ΥΠΕΚΑ Γεώργιο Αμοργιανιώτη), ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών της Ε.Γ.Δ του ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών Θεόδωρος Οικονόμου και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης.

Στη σύσκεψη ετέθη χρονοδιάγραμμα ενεργειών, έγινε συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση, ενώ αποφασίστηκε να αποσταλεί ερώτημα στις 7 Γενικές Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να δοθούν ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία για τη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.

Επίσης, συμφωνήθηκε οι όποιες αποφάσεις ληφθούν για την αναδιάρθρωση των Δασικών Υπηρεσιών να είναι αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και για το λόγο αυτό στην επόμενη συνεδρίαση θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην επιτροπή πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστικοί, επαγγελματικοί και περιβαλλοντικοί φορείς και οργανώσεις.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Επιτροπή, συναισθανόμενη τη σοβαρότητα της αποστολής της, με σεβασμό στο ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη για παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία, θα εργαστεί σκληρά ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει καταλήξει σε πόρισμα το οποίο θα είναι αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης. Στόχος μας είναι η δίκαιη αξιολόγηση των Δασικών Υπηρεσιών και η αναδιάρθρωσή τους, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet