Αντίστροφη μέτρηση για ετεροδημότες
Αυτοδιοίκηση

Αντίστροφη μέτρηση για ετεροδημότες

Δύο εβδομάδες προθεσμία έχουν ακόμα οι ετεροδημότες προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον Δήμο τον οποίο κατοικούν. Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα χρειαστεί να ψηφίσουν σε δύο διαφορετικά σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι ετεροδημότες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στην περιοχή όπου διαμένουν στις ευρωεκλογές, αλλά είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην πόλη που είναι δηλωμένοι ως δημότες, προκειμένου να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στρατής Μαραγκός, διευθυντής Μηχανογράφησης του υπουργείου Εσωτερικών, οι πολίτες αυτοί καλό θα ήταν να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών, ώστε να ψηφίσουν στο ίδιο σημείο και για τις ευρωεκλογές.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, 104.247 άτομα είχαν τον τίτλο του ετεροδημότη σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εσωτερικών, ωστόσο κατατίθενται συνέχεια νέες αιτήσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως «οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στις εκλογές, ψηφίζουν στον τόπο που διαμένουν. Μέχρι τις 14 Μαρτίου, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αυτό να το αλλάξουν. Μπορούν αν θέλουν να αλλάξουν τα εκλογικά τους δικαιώματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet