Αντιπαράθεση Πελετίδη – Πατούλη για τη δράση «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ»
Αυτοδιοίκηση

Αντιπαράθεση Πελετίδη – Πατούλη για τη δράση «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ»

Την αρνητική αντίδραση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, προκάλεσε επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, για συμμετοχή του Δήμου Πατρέων σε πανελλαδική δράση με τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ» που συνδιοργανώνει η Ένωση και η πρωτοβουλία «Όλοι μαζί Μπορούμε». Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου στην οποία έκανε λόγο για «εκδηλώσεις  – πυροτεχνήματα».

«Εργαζόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες με τους πολίτες, για τους πολίτες» απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, τονίζοντας ότι η ΚΕΔΕ εκτιμά το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Κ. Πελετίδη και αντιλαμβάνεται ότι «οι όποιες αιχμές του για “εκδηλώσεις –  πυροτεχνήματα” έχουν στόχο κομματικό ακροατήριο».

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Γ. Πατούλη:

Με αφορμή την ανακοίνωση του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, σχετικά με τη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στην οποία συμμετέχει και η ΚΕΔΕ επισημαίνουμε ότι:

Εκτιμούμε τον συνάδελφο δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη, και είμαστε δίπλα του όποτε έχει χρειαστεί.

Θα περιμέναμε αντί να προβαίνει στη δημοσιοποίηση ενός «μανιφέστου» που απευθύνεται σε κομματικό ακροατήριο να μας είχε απαντήσει στην επιστολή που του στείλαμε, μετά και από σχετική απόφαση του Δ.Σ. τη ΚΕΔΕ.

Μέσω της επιστολής αυτής καλούμε τους δήμους των πρωτευουσών των νομών να συμμετάσχουν σε μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν, με τη συνεργασία και των συναδέλφων δημάρχων, από άκρο σε άκρο της χώρας, τρόφιμα και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει σημαντική θετική ανταπόκριση από συναδέλφους, ενώ δεν έχουμε λάβει καμία αρνητική απάντηση.

Ο κος Πελετίδης, τον οποίο σεβόμαστε αυτοδιοικητικά, είναι απορίας άξιο πώς σήμερα κάνει λόγο για «εκδηλώσεις – πυροτεχνήματα», όταν τον Νοέμβριο του 2016 συνόδευε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κατά την επίσκεψή του στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών όπου και παρέδωσε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είχαν συγκεντρωθεί μέσα από τη δράση «Όλοι μαζί Μπορούμε». Μάλιστα, με πρόσφατο έγγραφό του, με ημερομηνία 13/7/2017, ο διευθυντής του Ασύλου Ανιάτων Πατρών «Η Αγία Ευφροσύνη» μας ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα προσφορά και μας ζητά με νεότερη λίστα να δώσουμε και άλλα φάρμακα για τους 120 περιθαλπτόμενούς του.   

Η ΚΕΔΕ συμμετέχει σε μια συλλογική δουλειά. Μαζί με την Εκκλησία, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον ΣΚΑΪ ο οποίος συμβάλει καθοριστικά στη δημοσιοποίηση αυτή της προσπάθειας. Εργαζόμαστε για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για όσους τα χρειάζονται. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται και η επόμενη δράση με τη συμμετοχή των δήμων όλης της χώρας.

Από το 2012, που έχει ξεκινήσει η δράση μας, έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε ένα σημαντικό όγκο φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων, των κοινωνικών φαρμακείων, των ιατρείων δήμων, των νοσοκομείων και τη συνεργασία της Εκκλησίας, έχουν διανεμηθεί σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια κουτιά φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Επιπλέον, από την αρχή του προγράμματος μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 5.394.600 κιλά τροφίμων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet