Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (12/3)
Αυτοδιοίκηση

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (12/3)

Απεργία εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής για την Τετάρτη 12 Μαρτίου. Παράλληλα, προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Ομόνοια.

Τα αιτήματα των εργαζομένων όπως καταγράφονται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου έχουν ως εξής:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών.
  • Να επαναφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα στις δουλειές τους. Να υπάρχει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητα. Να τεθούν σε ισχύ πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα σε όσους εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
  • Ύπαρξη αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας  και πρόνοιας για όλους.
  • Να εμποδιστούν και να ακυρωθούν στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια υγεία. Να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της υγείας. Να υπάρξει αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας για όλους, καθώς και ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα και να χορηγούνται δωρεάν για όλους.
  • Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να μην εφαρμοστεί η νέα αντιασφαλιστική επίθεση κατά των εργαζομένων, να μην αφανιστούν τα ταμεία, να μην «ληστεύονται» συντάξεις και οικογένειες.

Σε γενικές συνελεύσεις των Σωματείων που θα πραγματοποιηθούν από 13 έως 18 Μαρτίου, πιθανόν να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet