Από την πρώτη στιγμή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Από την πρώτη στιγμή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό ο ΣΠΑΠ

Από την πρώτη στιγμή, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνέδραμε με εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα, έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Υμηττό την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος στη φωτιά στον Υμηττό
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος στη φωτιά στον Υμηττό

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά ότι «Εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή προκειμένου να συνδράμουν την Πυροσβεστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η επέμβαση του κλιμακίου ήταν άμεση, έγκαιρη, οργανωμένη και αποτελεσματική. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί λόγω του ισχυρού ανέμου και του ότι είχε αρκετά μέτωπα πολύ κοντά στον αστικό ιστό, ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο και θα σβήσει.

»Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας που εδώ και χρόνια έχουμε αναπτύξει με τις Πυροσβεστικές Αρχές, αλλά και με τους Δήμους της Αττικής, καθώς και με τους Συνδέσμους Δήμων του Λεκανοπεδίου.

»Θα ήθελα να συγχαρώ το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ που συμμετείχε στην κατάσβεση, οι οποίοι σήμερα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Με αυταπάρνηση, έγκαιρα και οργανωμένα συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τόσο πάνω στο βουνό, όσο και σε αστικές περιοχές στην Ηλιούπολη.

Όχημα του ΣΠΑΠ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό
Όχημα του ΣΠΑΠ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό

»Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμος μας θα συνεχίζει να παρέχει κάθε βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, όταν και όπου αυτό είναι αναγκαίο. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως τη σημερινή που το περιβάλλον καταστρέφεται, που απειλούνται τα δάση της Αττικής, εκείνα που μας απέμειναν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet