Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Συνάντηση ΚΕΔΕ, Σκουρλέτη, Γαβρόγλου, Φωτίου, εργαζομένων
Αυτοδιοίκηση

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Συνάντηση ΚΕΔΕ, Σκουρλέτη, Γαβρόγλου, Φωτίου, εργαζομένων

Κοινή συνάντηση ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΣΥΒΝ με τους υπουργούς Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, και αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, θα πρεαγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στις 10:30 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την προωθούμενη διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Πιστεύουμε στον διάλογο και προσδοκούμε σε μία βιώσιμη λύση για αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα. Δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση και τη συρρίκνωση των δομών μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, στην ακόλουθη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης:

Η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διάταξη με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες.

Παράλληλα, τορπιλίζει την ομαλή λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που εξυπηρετούν χιλιάδες οικογένειες με υποδειγματικό τρόπο και θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Με δεδομένη την κρισιμότητα του ζητήματος, η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να υπάρχει σχετική διαβούλευση της κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.

Σε αυτό το πλαίσιο κρίνει ως θετική εξέλιξη την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Συνδέσμο Βρεφονηπιαγωγών την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 το πρωί στο υπ. Εσωτερικών.

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Επιμένουμε στο αίτημά μας να αποσυρθούν άρθρα από το Ν/Σ που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς η ψήφιση μιας τέτοιας διάταξης θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών. Θεωρούμε ότι είναι θετική εξέλιξη, η πραγματοποίηση κοινής συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα.

»Προσδοκούμε ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί θα αντιληφθούν τις διαστάσεις του προβλήματος που δημιουργείται και δεν θα επιμείνουν στην προώθηση της σχετικής διάταξης που απαξιώνει, συρρικνώνει και αποδομεί ένα νευραλγικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τα αποτελέσματα αυτής της κρίσιμης συνάντησης και ακολούθως θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω κινήσεις μας».

Η ΚΕΔΕ ζητά τη συνδρομή των γονέων στην προσπάθεια να μην ψηφιστεί η διάταξη του υπ. Παιδείας

Με δεδομένη την κρισιμότητα του ζητήματος η ΚΕΔΕ κάλεσε τους δημάρχους όλης της χώρας να ζητήσουν τη συνδρομή των γονέων των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων τους, στον αγώνα που κάνει για να μην ψηφιστεί η διάταξη του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς τους δημάρχους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, τους ζητά να καλέσουν όλους τους γονείς να συνυπογράψουν την κοινή επιστολή που απέστειλε μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών στον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή ζητείται άμεσα κοινή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον πρωθυπουργό προκειμένου:

  • Να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται.
  • Να αποσυρθούν άμεσα οι επίμαχες διατάξεις, πριν την εισαγωγή του Νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet