Για τον ιατρικό τουρισμό συζήτησαν Όλγα Κεφαλογιάννη και Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Για τον ιατρικό τουρισμό συζήτησαν Όλγα Κεφαλογιάννη και Γ. Πατούλης

Με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και υπεύθυνος της Διυπουργικής Τριμελούς Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού Γιώργος Πατούλης, στο υπουργείο Τουρισμού, την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο κ. Γιώργος Πατούλης δέχθηκε τα συγχαρητήρια της κ. Όλγας  Κεφαλογιάννη για την επανεκλογή του για τρίτη συνεχή θητεία στο δημαρχιακό αξίωμα, μαζί με τις θερμές ευχές της για κάθε επιτυχία στο έργο του και τα επόμενα χρόνια.

Σκοπός της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού με τον κ. Γ. Πατούλη ήταν να συζητηθεί αφενός μεν, η εξέλιξη των διαδικασιών για τον θεσμό των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και της αδειοδότησης με πιστοποιημένο τρόπο των Κέντρων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και αφετέρου, το θέμα της πιστοποίησης υγειονομικών δομών για τις ανάγκες του ιατρικού τουρισμού.

Ειδικότερα όσον αφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, η υπουργός και ο δήμαρχος Αμαρουσίου συμφώνησαν να διοργανωθεί ημερίδα με αντίστοιχο θέμα, στη Βόρειο Ελλάδα μέσα στο φθινόπωρο.

Επίσης ο κ. Γ. Πατούλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κάλεσε την υπουργό στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2014. Ο ιατρικός τουρισμός -όπως σημείωσε- μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η συζήτηση ανάμεσα στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη υπήρξε εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet