“Τελεσίγραφο” Γ. Μιχελάκη για τις παιδικές χαρές
Αυτοδιοίκηση

“Τελεσίγραφο” Γ. Μιχελάκη για τις παιδικές χαρές

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης καλεί τους δήμους της χώρας να προχωρήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους, μετά την τραγωδία που συνέβη σε λούνα παρκ της Αργυρούπολης, όπου έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί.

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους της χώρας, ο υπουργός ενημερώνει για την πραγματοποίηση δαπανών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις παιδικές χαρές, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Να σημειωθεί ότι, όπως ορίζει ο νόμος (παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010), ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εσωτερικών έκρινε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι΄ αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Γ. Μιχελάκης είχε ζητήσει την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, από 1η Μαΐου, με εγγραφό του προς τους Δήμους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet