Γ. Πατούλης: Ελπιδοφόρα μηνύματα από Κίνα για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Ελπιδοφόρα μηνύματα από Κίνα για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας

Οι ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στην Κίνα ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στο Πεκίνο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, με εκπρόσωπους του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Κίνας.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και προέβη σε υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με εκπροσώπους του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον γηριατρικό τουρισμό και στον τουρισμό υγείας και ευεξίας. «Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντικός παίκτης του Τουρισμού Υγείας στην αγορά της Κίνας. Έγιναν σημαντικές επαφές που επιβεβαίωσαν το ισχυρό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Πρέπει να επισημανθεί ότι το 24% του πληθυσμού της Κίνας είναι άτομα τρίτης ηλικίας  που ταξιδεύουν και ενδιαφέρονται για τον τουρισμό υγείας. Μάλιστα στο Πεκίνο, ο αριθμός αυτής της ομάδας του πληθυσμού  ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα υγειονομικά και ασφαλιστικά συστήματα των δύο χωρών, καθώς και τρόποι υγειονομικής κάλυψης των Κινέζων τουριστών. Αποφασίσθηκε η δημιουργία  ειδικής Επιτροπής που θα επεξεργαστεί το πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των φορέων των δύο χωρών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, υπεγράφη Συμφωνία Συνεργασίας με  την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Γιατρών Κίνας, Han Lu, παρουσία επιχειρηματικών και οικονομικών παραγόντων της Κίνας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κίνας, κ. Liuqian. Συζητήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούσαν τα υγειονομικά συστήματα των δύο χωρών και υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής στη χώρα μας, την ανταλλαγή φοιτητών και τη διευκόλυνση των Ελλήνων επιστημόνων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet