Γ. Πατούλης: Συνεχίζουμε να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Συνεχίζουμε να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Λοκρών, τα εγκαίνια τη νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λοκρών, Νικόλαος Λιόλιος, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. «Ο Δήμος μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας μιας ακόμη δομής για τους δημότες μας, τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα σπουδαίο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την πρόληψη της υγείας των δημοτών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την  ενημέρωση και την  διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου απηύθυνε χαιρετισμό και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) είναι το όραμα πολλών χρόνων.  Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 95 δήμους – μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας.  Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ, που έχει σαν σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για να προληφθούν έγκαιρα σοβαρές παθήσεις».

Τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης ΚΕΠ Υγείας στήριξαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Καρατζάς Θανάσης, ο αντιδήμαρχος Λαμιέων Κ. Ρούλιας, πλήθος πολιτών, και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet