Διάλογο από μηδενική βάση για τον «Κλεισθένη Ι» ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Διάλογο από μηδενική βάση για τον «Κλεισθένη Ι» ζητεί η ΚΕΔΕ

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θεωρεί επιβεβλημένο να τοποθετηθεί επίσημα για τον προγραμματισμό των κινήσεών της ενόψει της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και της κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 10 και 11 Μαΐου, επειδή τις τελευταίες ώρες διακινούνται από διάφορες πλευρές φήμες ότι έχει δοθεί παράταση δύο μηνών στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η οποία «ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» ότι:

Πρώτον, η πάγια θέση της ΚΕΔΕ δεν έχει αλλάξει. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών επιστράφηκε ως απαράδεκτο, γιατί δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά οδηγεί στην απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

Δεύτερον, επιμένουμε στην άποψη ότι είναι αναγκαίο να δοθεί τουλάχιστον δύο μήνες χρόνος διαβούλευσης, προκειμένου να συζητήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, στη βάση των πάγιων θέσεων που έχει παρουσιάσει η ΚΕΔΕ εδώ και έναν χρόνο, μέσα από τις αποφάσεις τριών συνεδρίων της (Βόλος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα).

Τρίτον, σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε από την τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη, ότι θα υπάρξει δίμηνη διαβούλευση. Επιμένουμε στην εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού μας, που προβλέπει:

συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ όλης της χώρας, στις αρχές της εβδομάδας και λήψη αποφάσεων πάνω στο κείμενο του νομοσχεδίου, 

διενέργεια νέας Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 10 Μαΐου, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», για λήψη απόφασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας,

διενέργεια κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ το πρωί της  Παρασκευής, 11 Μαΐου, στον ίδιο χώρο.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δεν εφησυχάζει. Η αλλαγή του συνόλου του περιεχομένου του νομοσχεδίου είναι ο μοναδικός μας στόχος, μέσα από την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Κυβέρνηση.

Με αφετηρία τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ όλης της χώρας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης, με αφετηρία τη Γενική Συνέλευση της προσεχούς Πέμπτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet