Διάνοιξη σημαντικών δασικών δρόμων στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Διάνοιξη σημαντικών δασικών δρόμων στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε εκτεταμένες εργασίες ολικής αποκατάστασης και διάνοιξης μεγάλου μέρους των δασικών δρόμων της βόρειας πλευράς του Πεντελικού, από τον Άγιο Στέφανο και τον Διόνυσο έως τα σημεία που συνορεύουν με τον Δήμο Μαραθώνα και οδηγούν στο Φράγμα.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι μερικοί από αυτούς τους δρόμους είχαν καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και ήταν απροσπέλαστοι επί μία δεκαετία. Η αποκατάστασή τους διευκολύνει την πρόσβαση στο δάσος από τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, η οποία έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης και υπό την επίβλεψη δασικών υπαλλήλων και του αντιπροέδρου του ΣΠΑΠ και δημοτικού συμβούλου Διονύσου Θανάση Κρητικού, συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη και στη νοτιοανατολική πλευρά του βουνού, όπου και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Δασικός δρόμος στο Πεντελικό

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέραμε να διανοίξουμε τους σημαντικότερους από πλευράς πρόσβασης δασικούς δρόμους στη βόρεια πλευρά του Πεντελικού. Η διάνοιξη αυτή αποτελούσε επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφάλειας, δεδομένου ότι η πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς ήταν αδύνατη στο κατεστραμένο δασικό δίκτυο. Σήμερα η  αποκατάσταση της πρόσβασης κατέστησε ελεύθερη και δυνατή τη διέλευση.

Οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη και στη νοτιοανατολική πλευρά του βουνού, ώστε με την άμεση ολοκλήρωσή τους να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο βασικότερο τμήμα του δασικού δικτύου, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την καταστολή σε περίπτωση ανάγκης.

Στόχος του ΣΠΑΠ είναι πριν την επόμενη αντιπυρρική περίοδο να έχει αποκατασταθεί το σύνολο των δασικών δρόμων του Πεντελικού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet