Δυναμικό «παρών» της ΚΕΔΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Αυτοδιοίκηση

Δυναμικό «παρών» της ΚΕΔΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η ψηφιακή αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημιουργία έξυπνων πόλεων και η διαμόρφωση ενός νέου συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των δράσεων της ΚΕΔΕ που θα παρουσιαστούν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μετά από εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, στο Διοικητικό Συμβούλιο θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες και θα παρουσιαστούν στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (περίπτερο 15, stand 9).

Open Day for Innovation and Smart Cities

Η έναρξη θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, και θα αφορά σε πρώτη φάση τις έξυπνες πόλεις, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση Open Day for Innovation and Smart Cities. Στη συνάντηση θα γίνει συζήτηση για τις έξυπνες πόλεις και την τοπική ανάπτυξη και θα παρουσιαστούν οι σχετικές πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ. Θα γίνει αναφορά στις υποδομές και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και θα αναδειχθούν εφαρμογές που προέκυψαν μέσα από τους Μαραθώνιους Καινοτομίας της ΚΕΔΕ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γ. Πατούλης: «Για άλλη μια χρονιά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει ισχυρή παρουσία στη ΔΕΘ. Ενωμένοι υλοποιούμε δράσεις καινοτομίας και αγωνιζόμαστε για το καλό των πολιτών. Η ΚΕΔΕ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων».

Ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων που έχουν υλοποιηθεί είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, τα παρακάτω:

  • Υποδομή για φιλοξενία υπηρεσιών και εφαρμογών σε όλους τους Δήμους στο G-Cloud του υπουργείου Οικονομικών και πρόσβαση στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
  • Υλοποίηση της πλατφόρμας ταυτοποίησης και διαλειτουργικότητας των Δήμων (GovHub) με πάνω από 1.000 χρήστες, που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν την υπηρεσία του ηλεκτρονικού παραβόλου.
  • Δημιουργία δικτύου ψηφιακών ambassadors με 500 μέλη από 300 Δήμους.
  • Διοργάνωση του τριήμερου ΚΕΔΕ Smartcity Crowdhackathon τον Μάιο 2017 με 200 διαγωνιζόμενους, 50 ομάδες .
  • Διοργάνωση 16 τοπικών εργαστηρίων καινοτομίας CityLabs με συμμετοχή άνω των 100 ομάδων.
  • Διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ τέλος Ιουνίου 2018 με 452 διαγωνιζόμενους στον Μαραθώνιο και στον μαθητικό διαγωνισμό, σε 163 ομάδες που ξεκίνησαν .
  • Έναρξη λειτουργίας ΚΕΔΕ Innovation Lab (τέλος Σεπτεμβρίου) με 43 ομάδες που επιλέχθηκαν από τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας.
Ειδική εκδήλωση το Σάββατο 15/9/2018 για τη διαμόρφωση ενός νέου αποκεντρωμένου και αποτελεσματικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 15 της ΚΕΔΕ (Stand 9) εκδήλωση για τη διαμόρφωση ενός νέου αποκεντρωμένου και αποτελεσματικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας με συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης.

«Η αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του τρόπου οργάνωσης της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας προκύπτει επιτακτικά μετά την εθνική καταστροφή που συντελέστηκε στο Μάτι αλλά και στη Μάνδρα Αττικής» σημειώνει η ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet