Εγκαινιάστηκε ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Δοξάτου
Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Δοξάτου

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Δοξάτου, τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας Δοξάτου.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα οκτώ νοσήματα είναι: καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος του προστάτη, μελάνωμα και κατάθλιψη.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δοξάτου, Δημήτρης Δαλακάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων του οποίου είναι μέλος από το 2015 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας μιας ακόμη δομής για τους δημότες μας, μιας καινοτόμας δομής αυτή την φορά ιατροκοινωνικής φροντίδας. Σκοπός της είναι να προσφέρει ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και να προσανατολίζει τους δημότες μας σε δομές υγείας, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας. Επίσης να διοργανώνει προληπτικές εξετάσεις στα 8 σοβαρά νοσήματα στα οποία η πρόληψη είναι αποτελεσματική. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μου στην Κοινωνική Υπηρεσία, τους συνεργάτες του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, δήμαρχο Αμαρουσίου, για την αμέριστη συμπαράσταση τους ώστε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας να είναι πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Ο πρωτοπόρος και καινοτόμος αυτός θεσμός των ΚΕΠ Υγείας, ήταν ένα μακροχρόνιο όραμα  που πήρε σάρκα και οστά και έστρεψε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Με τα ΚΕΠ Υγείας η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετεί την Υγεία του Πολίτη προωθώντας την πρόληψη, πριν καν ακόμα χρειαστεί ιατρική αντιμετώπιση. Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας και με βάσει τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ, προσφέρουμε στοχευμένα ανά ηλικιακή ομάδα, ενημέρωση και συμβουλευτική για οκτώ θανάσιμα νοσήματα, τα οποία, εάν προληφθούν, είναι ιάσιμα σε συντριπτικό ποσοστό. Σήμερα 95 δήμοι μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ έχουν πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας και έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 130.000 συνάνθρωποί μας».

Τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης ΚΕΠ Υγείας στήριξαν, με τη παρουσία τους, πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet