Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή χρήση αντιβιοτικών διοργανώνουν ΕΔΔΥΠΠΥ & Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας
Αυτοδιοίκηση

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή χρήση αντιβιοτικών διοργανώνουν ΕΔΔΥΠΠΥ & Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας

Το Σχέδιο Δράσης, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την προστασία της Δημόσιας υγείας από τα ανθεκτικά μικρόβια ήταν το θέμα της συνάντησης του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με την καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, με τη συνεργασία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος της Εκστρατείας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών καθώς και η ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού και της πρόληψης. Μάλιστα, με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινάει από τη σχολική ηλικία έχουν σχεδιαστεί στοχευμένες δράσεις, στα σχολεία της χώρας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, αναλαμβάνουν δράση για άλλη μια χρονιά, για να καταπολεμήσουμε μια σύγχρονη και μεγάλη απειλή για τη Δημόσια Υγεία: την ανθεκτικότητα από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Στον αγώνα αυτό πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης. Είναι χρέος και καθήκον μας, η συνεχής ενημέρωση του πληθυσμού και η διασφάλιση ότι κανένα φάρμακο δεν θα χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή. Ωστόσο μεγάλη είναι η ευθύνη και της πολιτείας, η οποία τα τελευταία χρόνια έδειξε εγκληματική αμέλεια. Πιστεύουμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αντιληφθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα και θα αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet