Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή χρήση αντιβιοτικών από το ΕΔΔΥΠΠΥ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή χρήση αντιβιοτικών από το ΕΔΔΥΠΠΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που ξεκινάει από τους Δήμους της Αττικής και επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Πατρών, η καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Κυριακή Κανελλακοπούλου, ο διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Σωτήρης Παπασπυρόπουλος κ.ά.

Ο σκοπός της Εκστρατείας είναι να ενημερωθεί το κοινό ώστε να καταπολεμηθεί μία λανθασμένη αντίληψη για την κατάχρηση των αντιβιοτικών στη χώρα μας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση κατανάλωσης αντιβιοτικών στην Ευρώπη.

Η Πανελλήνια Εκστρατεία περιλαμβάνει δωρεάν εκδηλώσεις στους δήμους για τους δημότες και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και διανομή έντυπου υλικού. Η ενημέρωση γίνεται από εθελοντές εξειδικευμένους γιατρούς μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Το έντυπο υλικό είναι μία προσφορά του ΕΟΦ σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Η όλη Εκστρατεία είναι εθελοντική και δεν χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς ή άλλους θεσμικούς πόρους.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε αθρόα συμμετοχή δήμων και οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εξαιρετικούς καθηγητές κ.κ. Ελένη Γιαμαρέλλου και Αθανάσιο Σκουτέλη, για την εθελοντική τους συμμετοχή να ενημερώσουμε μαζί με τους συναδέλφους – συνεργάτες γιατρούς τους δημότες των Δήμων μελών μας σε όλη τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να κατανοήσουμε ότι η κατάχρηση των αντιβιοτικών δεν είναι απλώς μία επιπόλαιη συμπεριφορά, είναι μία επιζήμια για την υγεία μας συμπεριφορά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet