Επανεξελέγη πρόεδρος στο ΕΔΔΥΠΠΥ ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Επανεξελέγη πρόεδρος στο ΕΔΔΥΠΠΥ ο Γ. Πατούλης

Επανεξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Πρόληψης της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) για την επόμενη πενταετία ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Της Γενικής Τακτικής Συνέλευσης του Δικτύου για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ακολούθησε η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα νέα μέλη του Δ.Σ. είναι τα εξής:

 • Πρόεδρος: Γεώργιος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
 • Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας.
 • Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Μακρυνός, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού.
 • Γενικός γραμματέας: Ιωάννης Λαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου.
 • Αναπληρωτής γενικός γραμματέας: Ιωάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.
 • Ειδικός γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης & Παραμεθόριας Περιοχής: Παναγιώτης Ζητάκης, δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης.
 • Ταμίας: Ιωάννης Φωστηρόπουλος, αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.
 • Αναπληρωτής ταμίας: Νέλλη Λάβδα, δημοτική σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού.
 • Μέλος: Ελπινίκη Ανδρεάδου, αντιδήμαρχος Λαγκαδά.
 • Μέλος: Νικόλαος Παντελιάς, αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
 • Αναπληρωματικό μέλος: Γεώργιος Δρίκος, δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Επίσης συγκροτήθηκε σε Σώμα η Εκτελεστική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας μετά από ψηφοφορία εξέλεξαν τους εξής συμβούλους:

 • Πρόεδρος: Αθανάσιος Μπούρας, αντιδήμαρχος Γαλατσίου.
 • Γενικός γραμματέας: Aνδρέας Λεωτσάκος, αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας
 • Μέλος: Παναγιώτα Προυντζοπούλου, δημοτική σύμβουλος Αλίμου.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης συγχαίρει, με ανακοίνωσή του, τα μέλη τους νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την εκλογή τους και εύχεται από καρδιάς σε όλους μία καλή και εποικοδομητική νέα θητεία.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής. Σήμερα αριθμεί 155 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 11μελές Δ.Σ. Αποτελεί τη συνένωση τριών Δικτύων: του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ που ιδρύθηκε το 2005, του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας που ιδρύθηκε το 2007 και του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που ιδρύθηκε το 1994.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η κατ΄ αρχήν πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στη συνέχεια η πρόσφατη ανανέωση της πιστοποίησης αυτής (τον Οκτώβριο 2014), ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του ΠΟΥ. Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι το Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ στους Δήμους μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα Εθνικά Δίκτυα πόλεων του ΠΟΥ. Το Δίκτυο, μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του. Από το 1988 που ο ΠΟΥ ξεκίνησε τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την προαγωγή της υγείας μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μια μεθοδολογία και μια τεράστια εμπειρία την οποία αξιοποιούν περισσότερες από 100 πόλεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet