Επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς
Αυτοδιοίκηση

Επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2014 ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου και αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Κώστα Ασκούνη και του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Ιωάννη Μέξη, με θέμα την κάλυψη των αυξημένων αιτήσεων για τη φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αφού εκτιμήθηκε ότι, με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό των 160 εκατομμυρίων ευρώ, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα έμενε εκτός Παιδικών Σταθμών, αποφασίστηκε να διατεθεί επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατομμύρια ευρώ.

Με την αύξηση της χρηματοδότησης αυτής η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ,.

Να επισημάνουμε ότι με τη συμφωνία αυτή καλύπτονται 89.000 θέσεις για την περίοδο 2014-15, έναντι 68.000 θέσεων της περιόδου 2013-14, 57.000 θέσεων της περιόδου 2012-13 και 43.000 θέσεων της περιόδου 2011-12.

Με την υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και επίμονη στάση και θέση της, η ΚΕΔΕ κατόρθωσε να πείσει την κυβέρνηση για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων και ως εκ τούτου εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της.

Όμως, μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για αυτές τις κοινωνικές δομές που αφορούν στην ευαίσθητη προσχολική ηλικία επιβάλλεται να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση. 

Γραφείο Τύπου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet