Επιπλέον χρόνο διαβούλευσης για τον «Κλεισθένη Ι» ζητεί ο Γ. Ιωακειμίδης
Αυτοδιοίκηση

Επιπλέον χρόνο διαβούλευσης για τον «Κλεισθένη Ι» ζητεί ο Γ. Ιωακειμίδης

Διαβούλευση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» τουλάχιστον έως τα τέλη Μαΐου 2018 ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης Νέα Αυτοδιοίκηση, πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Παράλληλα, ο κ. Ιωακειμίδης αφήνει αιχμές προς τη διοίκηση της ΚΕΔΕ ότι αποδέχθηκε τον χρόνο διαβούλευσης δύο εβδομάδων που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ώρα ευθύνης για όλους

Από την πρώτη στιγμή που έδωσε το ΥΠ.ΕΣ. στη δημοσιότητα τον «Κλεισθένη Ι», έχω μια μεγάλη απορία.

Γιατί η ΚΕΔΕ, την ίδια ακριβώς στιγμή -σαν έτοιμη από καιρό- έδωσε έναν οδικό χάρτη ενεργειών, που πειθαρχούσε απόλυτα στα κελεύσματα του υπουργείου;

Ο χρόνος των δύο εβδομάδων διαβούλευσης που δόθηκε από το υπουργείο και αποδέχτηκε η ΚΕΔΕ, προσφέρεται μόνο για συνολική απόρριψη του Νομοσχεδίου. Αυτό ενδεχομένως είναι ζητούμενο των κομματικών παρατάξεων, αλλά όχι της Αυτοδιοίκησης.

Εμείς πιστεύουμε πάντα στον διάλογο και όχι στις λογικές άσπρου-μαύρου. Πρέπει λοιπόν να αφουγκραστούμε την Αυτοδιοίκηση και όχι να την προκαταλάβουμε.

Τα πρωτοβάθμια όργανα (Δημοτικά Συμβούλια) πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή τη διαβούλευση. Τα δευτεροβάθμια (ΠΕΔ) και το τριτοβάθμιο (ΚΕΔΕ), οφείλουν να κωδικοποιήσουν αυτές τις προτάσεις και ανάλογα να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα.

Χρειάζεται επαρκής χρόνος για να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Η πρόταση της ΚΕΔΕ για συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια μέχρι τις 7-8 Μαΐου υποβαθμίζει τον θεσμό και τη λειτουργία τους.

Δεν είναι ώρα για αυτοδιοικητικές διαμάχες. Είναι η ώρα που συντεταγμένα πρέπει να τοποθετηθούμε στο Νομοσχέδιο. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Η πρότασή μου λοιπόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 2 Μαΐου είναι η εξής:

  1. Σύγκληση Δημοτικών Συμβουλίων μέχρι τις 15 Μαΐου.
  2. Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων ΠΕΔ μέχρι τις 22 Μαΐου.
  3. Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ μέχρι τις 29 Μαΐου.

Με την παραπάνω πρόταση ανατρέπεται ο σχεδιασμός του ΥΠ.ΕΣ., αλλά η απειθαρχία δεν είναι πάντα κακή.

Ας δώσουμε λοιπόν δυνατή φωνή στην Αυτοδιοίκηση, κόντρα σε όσους προσπαθούν να την ποδηγετήσουν.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet