Επιτυχία του “Κινήματος Ανατροπής” για την κινητικότητα
Αυτοδιοίκηση

Επιτυχία του “Κινήματος Ανατροπής” για την κινητικότητα

Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με παρέμβαση του επικεφαλής του, δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο είχε αιτηθεί την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα εθελοντικής ενδοδιαδημοτικής κινητικότητας, εκθέτοντας τους λόγους που την καθιστούσαν επιβεβλημένη (βλέπε δημοσίευμα Με τον υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε το Κίνημα Ανατροπής).

Ο κ. Γ. Πατούλης είχε επισκεφθεί με την επιτελική ομάδα του Κινήματος τον υπουργό, στις 3 Σεπτεμβρίου 2014, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας συζητήθηκε και το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής είχε αναφερθεί στην ανάγκη παράτασης της προθεσμίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ενδοδιαδημοτική κινητικότητα, που θα παρείχε στις νέες δημοτικές αρχές (στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων) τη δυνατότητα και τον χρόνο να αξιολογήσουν τις ανάγκες των υπηρεσιών τους, προκειμένου να τις στελεχώσουν με το κατάλληλο και αναγκαίο προσωπικό, αλλά και στους εργαζόμενους τη χρονική ευχέρεια να μετακινηθούν στον τόπο που επιθυμούσαν.

Η πρωτοβουλία του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δικαιώθηκε, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση, καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, μετά την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών.

Μετά την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Σήμερα πετύχαμε να παραταθεί έως την 30η Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την εθελοντική κινητικότητα και θα γίνουν προσπάθειες, ώστε να παραταθεί ακόμη περαιτέρω και βεβαίως να δοθεί στις νέες δημοτικές αρχές η δυνατότητα ανάκλησης κάποιων τελευταίων μετακινήσεων, στις περιπτώσεις εκείνες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, ώστε να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση. Είμαστε ικανοποιημένοι για την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών στα δίκαια αιτήματά μας.

»Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι ως μελλοντική διοίκηση της ΚΕΔΕ μπορεί να φέρει την ανατροπή και την αναβάθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από την κατάθεση προτάσεων και τη δυναμική διεκδίκηση ως ισότιμος συνδιαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής».

Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet