Θέματα ασφάλειας των πολιτών συζήτησαν Β. Κικίλιας – Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Θέματα ασφάλειας των πολιτών συζήτησαν Β. Κικίλιας – Γ. Πατούλης

Επίσκεψη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αναπτύχθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις σε ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας στο Μαρούσι και στην προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και ζητήματα πρόληψης και καταστολής εγκληματικών ενεργειών σε συνεργασία με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης ο κ. Γ. Πατούλης ως επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση συζήτησε με τον κ. Β. Κικίλια το θέμα της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων στην επικράτεια, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην προστασία των κατοίκων στις τοπικές κοινωνίες, ενώ ενημερώθηκε για το πρόγραμμα αξιοποίησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Αντικείμενο επίσης της συνάντησης υπήρξε και το θέμα της πολιτικής προστασίας και πρόληψης από τις πυρκαγιές. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου έθεσε υπόψη του υπουργού τη δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού τρόπου πυροπροστασίας μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και της εκπαίδευσης των εθελοντών, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόληψη των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πολύ εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να συνεχισθεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet