Έκτακτη σύσκεψη λόγω μετάλλαξης «Δέλτα» ζητά η ΚΕΔΕ από την Πολιτεία
Eurokinissi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Έκτακτη σύσκεψη λόγω μετάλλαξης «Δέλτα» ζητά η ΚΕΔΕ από την Πολιτεία

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με επιστολή του προέδρου της, Δημήτρη Παπαστεργίου, ζητά από τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τον αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του προεδρείου της ΚΕΔΕ, με θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» και την προστασία του τουριστικού προϊόντος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να συμβάλει, με υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο, στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, όπως σημειώνει το Δ.Σ. της Ένωσης.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τα δικαιολογημένα μέτρα που λήφθησαν στη Μύκονο θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία και ο τουρισμός.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί στο πλευρό της Πολιτείας, όπως κάνει πάντα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και τονίζεται ότι οι Δήμοι ζητούν να έχουν ενεργό συμμετοχή στη χάραξη και εφαρμογή των μέτρων, εφόσον αυτά επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Η ΚΕΔΕ ζητά την έκτακτη σύσκεψη ώστε:

  • Να συζητηθούν και αξιολογηθούν τα έως τώρα μέτρα.
  • Να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση, με βάση τα νέα δεδομένα που λαμβάνει ο ΕΟΔΥ, σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να εξεταστούν μέτρα που, τυχόν, πρέπει να ληφθούν και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στην ΚΕΔΕ κατάθεσης προτάσεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι Δήμοι για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.
  • Να αποφασισθούν και να ληφθούν πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών, που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet