Δ. Παπαστεργίου: Διασφαλίζουμε την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Διασφαλίζουμε την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, του πρόεδρου της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας, της γενικής γραμματέως του υπ. Παιδείας, Α. Γκίκα και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γ. Καραγιάννη, τέθηκε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Στη συζήτηση τονίστηκε ότι από πλευράς Αυτοδιοίκησης θα αναληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία των εν λόγω δομών.

«Προτεραιότητα όλων είναι η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με την ενεργό συμβολή του προσωπικού καθαριότητας των Δήμων, που θα κληθεί να αναλάβει το κύριο βάρος της προσπάθειας αυτής», σημειώνει η Ένωση.

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι δύο ΚΥΑ που προβλέπουν την πρόσθετη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα, δεδομένων των αυξημένων αναγκών καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, η οποία θα λειτουργεί με αυξημένο αριθμό αιθουσών διδασκαλίας.

Με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε:

«Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, αλλά και με τους Δήμους όλης της χώρας, θα διασφαλίσουμε την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών μας Σχολείων, όπως άλλωστε κάναμε και το προηγούμενο διάστημα με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Οι μικροί μας φίλοι και οι δάσκαλοί τους θα επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια, ενώ σημαντικό ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν οι εργαζόμενοί μας στον τομέα της Καθαριότητας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την υγιεινή σε όλους τους χώρους των σχολείων.

»Ήδη έχουν τεθεί στη διάθεση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων υγειονομικό υλικό αλλά και πρόσθετα κονδύλια για τις επιπλέον δαπάνες. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet