Δ. Παπαστεργίου: Είναι ανάγκη οι πόλεις να γίνουν φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και εμπόδια
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Είναι ανάγκη οι πόλεις να γίνουν φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και εμπόδια

Τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, είχε σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ με τη στήριξη της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την ανάγκη οι πόλεις να γίνουν φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και εμπόδια, ενώ αναφέρθηκε στη δυνατότητα που υπάρχει για την υλοποίηση δράσεων και έργων προσπελασιμότητας μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων  «Αντώνης Τρίτσης» και «Ταμείο Ανακάμψης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στην προσπάθεια διεύρυνσης της συνεργασίας, σημείωσε ότι αυτή πρέπει να έχει καθαρά κοινωνικό πρόσημο αφού απαιτεί και τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών.

Επιπλέον, ο κ Παπαστεργίου εξήρε την καταλυτική συμμετοχή του αθλητικού κινήματος στη δυνατότητα της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ που συμμετέχουν σε αυτό.

Σε ό,τι αφορά την προγραμματική σύγκλιση της Αυτοδιοίκησης και Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ συμφωνήθηκε άμεσα να υπάρξει νέα συνάντηση, προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής της συνεργασίας.

Από την πλευρά της, η κ. Καρυοφύλλη έκανε εκτενή αναφορά στις δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα με επιτυχία με την υποστήριξη των Δήμων, για τη συνδιοργάνωση των δεκαπεπτά πρωταθλημάτων που τελούν υπό την εποπτεία της η ΕΑΟΑμεΑ.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, η πρόεδρος με χαρά δέχθηκε τη θετική ανταπόκριση του κ. Παπαστεργίου σχετικά με τον σκοπό της συνδιοργάνωσης πρωταθλήματος στην τρέχουσα αθλητική περίοδο.

«Παρών» στη συνάντηση ήταν και το στέλεχος και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στην Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Γεράσιμος Φεσσιάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet