Δ. Παπαστεργίου: Ενωμένοι θα πάμε στην επόμενη μέρα της Αυτοδιοίκησης
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Ενωμένοι θα πάμε στην επόμενη μέρα της Αυτοδιοίκησης

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, τις συνεδριακές διασκέψεις με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας, με σκοπό να επικαιροποιήσει και να διαμορφώσει τις τελικές θέσεις της, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης και την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση.

Οι διασκέψεις ξεκίνησαν με την ΠΕΔ Κρήτης, ενώ θα διεξαχθούν συνολικά δέκα, με τη μορφή των τηλεδιασκέψεων, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας της Covid-19. Η ΚΕΔΕ, αξιοποιώντας σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες, προχωρά στη διοργάνωση υβριδικών συνεδρίων, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την προσήλωση της Aυτοδιοίκησης στο μοντέλο της ψηφιακής διακυβέρνησης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε παρέμβαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο και τον γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 90 σύνεδροι, μέλη της Γενικής Συνέλευσης, δήμαρχοι και αιρετά στελέχη από την ΠΕΔ Κρήτης, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαβάστε την παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, στην 1η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Κρήτης 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet