Δ. Παπαστεργίου: Νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία και ανασύσταση της υπηρεσίας όπου καταργήθηκε
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία και ανασύσταση της υπηρεσίας όπου καταργήθηκε

Νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία και επανασύσταση της υπηρεσίας στους Δήμους που σήμερα δεν διαθέτουν, πάγια θέση της ΚΕΔΕ  αλλά και των εκπροσώπων των δημοτικών αστυνομικών.

Την ανάγκη να γίνουν νέες προσλήψεις για τη στελέχωση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και να προχωρήσει η επανασύστασή της στους δήμους που δεν διαθέτουν σήμερα αντίστοιχη υπηρεσία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου με το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Ελλάδας, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Σημαντική η συνεισφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στις δράσεις πολιτικής προστασίας

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε τη σημαντική αρωγή και συνεισφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στη διάρκεια του καλοκαιριού στην πυροπροστασία και στον έλεγχο στα άλση και στα περιαστικά δάση, καθώς και για τη συμβολή της στους ελέγχους κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της σε όλο το διάστημα της πανδημίας, στη διεξαγωγή των ελέγχων, για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Αναγκαία η σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας σε κάθε δήμο

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη της Δημοτικής Αστυνομίας σε αρκετούς δήμους. Προβλήματα που, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «θα τα βρούμε σύντομα μπροστά μας, όπως για παράδειγμα με τη διεξαγωγή των αντικαπνιστικών ελέγχων ή ακόμα-ακόμα και με τους ελέγχους που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή του νόμου για τα αδέσποτα».

«Ποιος θα κάνει τους ελέγχους για τα αδέσποτα στους δήμους που δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαστεργίου, συμπληρώνοντας: «Θα αφήσει η Ελληνική Αστυνομία τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της για να ελέγχει τα αδέσποτα; Είναι αναντίρρητη ανάγκη, λοιπόν, να συσταθεί Δημοτική Αστυνομία τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους και σιγά-σιγά να επεκταθεί στους μικρότερους, γιατί καθημερινά προκύπτουν θέματα, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να τρέχει πίσω από ζώα συντροφιάς».

Κατά τη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της επιστροφής πρώην δημοτικών αστυνομικών στις θέσεις τους, οι οποίοι, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας το 2013. βρέθηκαν να υπηρετούν ως διοικητικοί υπάλληλοι στους δήμους.

«Αυτή λοιπόν είναι μία εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί άμεσα», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. «Υπάρχουν επίσης και κάποιες ακόμα περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν έστω και τώρα να γυρίσουν πίσω σε δημοτικές αστυνομίες και αυτό είναι μία μικρή ανακούφιση σε σχέση με τον όγκο των ανθρώπων που λείπουν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet